Două țări vecine, plasate de OMS pe lista celor ”cu o creştere puternică” a cazurilor de Covid-19

Ultima actualizare: 26-06-2020 18:22
OMS
Getty

Două țări vecine cu România - Republica Moldova și Ucraina - au fost trecute de Organizaţia Mindială a Sănătăţii pe lista statelor ”cu o creştere puternică” a cazurilor de Covid-19, transmite AFP.

În această listă OMS figurează de asemenea Armenia, Macedonia de Nord, Azerbaudjan, Kazahstan, Albania, Bosnia-Herţegovina, Kîrgîzstan, Kosovo, Suedia şi Ucraina.

Ucraina a înregistrat vineri 1.109 de cazuri noi - un vârf -, iar contagiunea accelerează după ridicarea restricţiilor, un ”val grav” potrivit autorităţilor.

Autorităţile suedeze au denunţat vineri decizia OMS de a clasa regatul în rândul ţărilor ”cu o creştere puternică” a cazurilor, invocând o ”interpretare proastă totală” a datelor suedeze, potrivit News.ro.

Numărul morţilor din cauza Covid-19 în lume se apropie de 490.000, relatează AFP, care prezintă noi bilanţuri, noi măsuri, fapte marcante şi ultimele evoluţii ale pandemiei noului coronavirus în lume.

Pandemia cauzată de noul coronavirus s-a soldat cu cel puţin 487.274 de morţi în lume de când China a anunţat în mod oficial apariţia bolii, în decembrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP vineri, la ora 11.00 GMT (14.00, ora României), din surse oficiale.

Statele Unite sunt cea maiîndoliată ţară din lume, cu 122.238 de decese. Urmează Brazilia (54.971), Regatul Unit (43.230), Italia (34.678) şi Franţa (29.752).

BCE: Ceea ce e mai rău în criza economică "probabil a trecut" 

 

Partea cea mai rea a crizei conomice cauzate de pandemie în zona euro ”probabil a trecut”, a estimat preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE) Christine Lagarde, insistând asupra faptului că relansarea economică va fi însă ”incompletă” şi că va ”transforma” economia.

Peste 25.000 de morți în Mexic

 

Peste 25.000 de persoane au murit din cauza covid-19 în Mexic, iar aproximativ 200.000 au fost contaminate de la începutul epidemiei, potrivit autorităţilor.

Ministrul mexican al Finanţelor Arturo Herrera a anunţat joi că a contractat covid-19, la trei zile după ce s-a întânit cu preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO