Premierul Ludovic Orban: ”Există o prognoză de creştere economică destul de rapidă”

Ultima actualizare: 23-04-2020 12:12
Orban le cere românilor din străinătate să nu vină în țară de Paște
StirilePROTV

Premierul Ludovic Orban a declarat că una dintre prioritatea cabinetului de miniștri pe care îl conduce, în contextul epidemiei de Covid-19, este plata pensiior și salariilor.

 

El afirmat că resursele financiare pentru plata pensiilor și salariilor vor fi asigurate.

Cu siguranţă avem ca priorităţi plata pensiilor şi vom asigura resursele financiare pentru plata pensiilor, pentru plata salariilor, pentru susţinerea investiţiilor, pentru toate aceste lucruri vom asigura resursele financiare”, a spus Ludovic Orban.

Declarația premierului a fost făcută, joi, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Institutul Cantacuzino.

Guvernul Orban se gândește deja la o creștere economică

 

Premierul Ludovic Orban a mai spus că, în prezent,  „toată gândirea” la nivel guvernamental este pentru „o revenire” a economiei.

Și repet, toată gândirea noastră este pentru o revenire. Toate analizele specialiştilor indică, practic, o evoluţie în ‘V’ a economiei. După o scădere care e destul de bruscă şi de mare, după depăşirea, să spun, vârfului epidemiei, există o prognoză de creştere destul de rapidă, de recreştere economică. Dacă vă uitaţi în prognoze, indiferent cine face aceste prognoze, indică o scădere economică pe anul ăsta în România şi o creştere economică pe anul viitor care variază între 4,1 şi 6,1 pe 2021”, a mai spus Orban.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO