Cum poţi să adopţi un câine din adăpost pe Facebook şi să-ţi fie adus direct acasă
Izolați de rude și prieteni de câteva săptămâni, mulți dintre cei care locuiesc singuri au înțeles că un cățel este companionul perfect în astfel de momente.
Așa că numărul adopțiilor din adăposturi a crescut, mai ales că oamenii pot face asta extrem de simplu, fară să meargă ei până la aceste centre.
Cei peste 500 de câini de la adăpostul din Mihăilești așteaptă cu înfrigurare un stăpân. Pare mai dificil în aceste vremuri când oamenii sunt în izolare, însă, noroc că tehnologia vine cu soluții.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Tudor Tim Ionescu, consilier general PMB: ”Acum, oferim posibilitatea tuturor adoptatorilor din București să adopte prin intermediul facebook orice cățel și-ar dori. Este suficient să trimită o copie după cartea de identitate, o dovadă a venitului și o dovadă a locuinței și, de fapt asta este noutatea, cățelul le va fi adus acasă.”
Așa începe povestea oricărui cățel care își caută o familie. O ședință foto care ajunge pe o rețea de socializare. De aici până la o viață noua este o treaba de noroc.
Unul dintre căței, în vârstă de doi ani, are de astăzi o casă nouă, Stăpânul l-a adoptat online, după ce vechiul proprietar l-a abandonat în urmă cu două săptămâni pentru că era prea energic. O șansă uriașă a avut și Nero.
Anca Anghel: ”El este Nero. A venit la noi acum o săptămână. Nu-mi dădeam seama care este personalitatea și cum o să se adapteze cu noi, dar și cu cățelul pe care îl aveam deja în curte. Și în momentul în care au venit, în prima zi, și i-au dat drumul, m-am speriat pentru că nu mă așteptam să fie atât de mare.”
Câinii sunt vaccinați, deparazitați și au carnet de sănătate.
Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt ASPA: ”Este o decizie emoțională. Oamenii, stând acasă, își dau seama că îi ajută să treacă mai repede peste această perioadă și au mai mult timp să aloce câinelui. De pe 16 martie, de când a fost declarată starea de urgență în România, până în prezent, au fost adoptați de la ASPA aproximativ 100 de câini.”
Primăria Capitalei gestionează trei adăposturi cu peste 1.000 de câini. Aici, sunt pregătite și locuri pentru cățeii ai căror stăpâni sunt obligați să intre în carantină și nu îi mai pot fi îngriji.