Pentru binele pacienților, mai mulți medici i-au pus poza pe echipamentul de protecție
Să lupţi pentru viaţă pe un pat de spital este înfricoşător şi fără să pui la socoteală siluetele fără chip care se agită în jurul tău.
În aceste condiţii, mai multe cadre medicale au recurs la o metodă inedită pentru a deveni umani în faţa bolnavilor şi pentru a dezvălui cine se ascunde în spatele măştilor.
Din cauza echipamentelor de protecție purtate, cadrele medicale sunt depersonalizate, iar asta afectează psihicul pacientului, susțin specialiștii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Bolnavii nu reușesc nici măcar să îi deosebească între ei pe medicii și asistentele care îi ingrijiesc.
Jeanne Moos, corespondent CNN: „Fie şi numai purtând o simplă mască pe stradă iţi dai seama că e ciudat, că zâmbetul tău nu ajunge la ceilalţi. Ăsta vi se pare că arată a zâmbet?”
Așadar, în aceste vremuri grele, nu strică un strop de umanitate, astfel încât bolnavul să știe cu cine are de-a face. Un asistent și-a lipit o fotografie laminată pe combinezon.
Mulți au preluat ideea din zbor și astfel și-au dezvăluit identitatea în fața bolnavilor, care sunt încântați să afle cine se ascunde în spatele echipamentului.
Chiar și o poză de buletin ajută. Un asistent a devenit peste noapte faimos pe internet, iar lumea a început să se întrebe dacă nu cumva e doar priceput, ci și burlac.
De aici până la a imagina tot soiul de identități, care mai de care mai fermecătoare, nu a fost decât un pas.
Un internaut a sugerat folosirea unei fotografii a actorului George Clooney, cunoscut pentru rolul unui medic pediatru în serialul "Spitalul de urgență".
Iar un pediatru a pus în practică ideea, în speranța că va obține zâmbete de la cei greu încercați de boală.