Vezi ce temperaturi iti aduce inceputul de saptamana!

Ultima actualizare: 13-09-2012 12:25

Luata in ansamblu, saptamana ne-aduce vreme destul de rece cu precipitatii locale, ceata in zonele joase si cateva pale de vant.
 

Marti, pe continent, campul de presiune ridicata va fi in extindere peste majoritatea regiunilor cu o singura exceptie: in nordul Europei va actiona un camp de presiune scazuta. De miercuri, campul de presiune joasa din nord va incepe sa coboare catre sud.

Precipitatiile vor urma acelasi tipar. Maine si poimaine situatia se va ameliora semnificativ dupa care, de miercuri seara, din nord va incepe sa se extinda un nou val de precipitatii.

Aerul rece venit dinspre pol controleaza regimul termic din mai mult de jumatate de continent. Maine, va fi in extindere catre centru dupa care se va retrage spre est. In vest si in sud-vest va fi ceva mai bine pentru ca aici va actiona o masa de aer cald, de origine oceanica.

In Romania, in aceasta noapte, vremea va fi rece si va ninge slab si izolat. In sud va fi ceata, vantul va fi slab iar temperaturile minime se vor incadra in intervalul -14, - 4 grade.
 

Marti vor fi ninsori izolate, poate ceata persistenta in sud, lapovita in Dobrogea si vant mai nervos pe litoral si in Delta. Temperaturile maxime pleaca de la -4 grade si se opresc la 6.

In Bucuresti, noaptea ne aduce vreme rece, innorari sporadice si o minima de -6 grade. Marti la amiaza  vom avea cam 3-4 grade, vant slab si ceata dimineata si seara.

La munte, fulguieli trecatoare sunt anuntate pentru masivele vestice iar vantul se domoleste peste tot.

Temperaturile sunt in crestere, pe vai si in depresiuni va fi ceata iar stratul de zapada este consistent.

Miercuri va fulgui cu totul izolat, joi seara reapar precipitatiile in interiorul arcului carpatic si la munte iar vineri vor fi in special ninsori, in vest, in centru si nord. Maximele cresc usor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO