Iarna s-a intors in forta cu ninsori abundente. Vezi starea drumurilor
Zapezile si viscolul, despre care meteorologii ne-au avertizat inca de luni, n-au intarziat sa apara. In centrul, sudul si vestul tarii, ninsoarea cade abundent si, cum era de asteptat, au aparut si problemele in trafic.
Circulatia pe drumurile din Romania:
Iarna nu se da dusa din Romania. De cateva ore, ninsorile si viscolul au dat peste cap zona de sud a tarii. Au avut loc aproape 100 de accidente. In special in zonele in care utilajele nu au curatat la timp asfaltul autoturismele au intepenit in siruri nesfarsite sau, mai rau, au nimerit in santuri.
In Arges, dupa 6 ore de iarna, s-a blocat drumul national Pitesti - Ramnicu Valcea. In zona cunoscuta drept Dealul Negru, zeci de TIR-uri si masini mici n-au mai putut inainta din cauza ghetii.
Si soferii au fost de vina, nu doar vremea. Cu toate ca se stia ca in sud urmeaza doua zile cu ninsoare si viscol, multi au plecat cu masinile echipate de vara.
In Dambovita, pe multe drumuri judetene numai cei cu masini 4x4
s-au putut incumeta. Meteorologii precizeaza ca si zilele urmatoare vor fi dificile.
Pe site-ul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, puteti vedea situatia actualizata a drumurilor din tara.
Traficul feroviar, aerian si naval:
Potrivit informatiilor de pe site-ul oficial al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, la aceasta ora traficul feroviar se desfasoara normal. De asemenea, pe niciun aeroport din tara nu se inregistreaza probleme, iar in porturi activitatea nu este perturbata de conditiile meteo.
Atentie pentru turisti! Risc ridicat de avalansa:
Tot meteorologii au anuntat risc de avalansa in muntii Fagaras la peste 1.800 de metri altitudine, de gradul patru pe o scara la unu la cinci. La Balea lac, stratul de zapada masoara peste 135 de centimetri si vantul bate in rafale de peste 60 km la ora.
Din cauza zapezii cazute in ultimele ore, salvamontistii din Hunedoara avertizeaza ca si in masivele Valcan, Parang si Retezat, riscul producerii de avalanse este ridicat. Turistii sunt sfatuiti sa nu se aventureze pe traseele montane.
Prognoza meteo pentru marti si urmatoarele zile:
Marti, 22 februarie
Ninsorile vor cuprinde aproape toata tara si se va depune un nou strat de zapada. Cel mai consistent va ninge in sudul Banatului, in Oltenia si la munte.
In Dobrogea, vantul va fi tot mai intens, dar precipitatiile vor fi mixte, asa ca se poate instala poleiul. Mare atentie la drum!
In nord, si dam de vreme aspra de iarna. O sa ninga temporar si vantul va mai viscoli zapada depusa.
Ninsorile nu ocolesc nici Bucovina sau nordul Moldovei. Se face si mai frig, iar la noapte s-ar putea reinstala gerul in nordul extrem.
In Transilvania nordica si prin Maramures se anunta vreme inchisa si ceva ninsori, dar aici vantul va fi mai domol.
Ninsorile ajung si in vestul tarii. Se raceste simtitor, iar stratul de zapada va creste perceptibil in sudul Banatului.
In tinuturile centrale, temperaturile scad usor, norii lasa in urma ceva ninsori, dar atmosfera va fi un pic mai calma decat in sud.
In sud-vest, o zi aspra de iarna, cu ninsori abundente si temperaturi modeste. Inutil de mentionat ca va fi mai frig decat in mod obisnuit.
Vremea se anunta urata si rece si prin sudul tarii. Si pe aici o sa ninga, chiar viscolit in zona Baraganului si la campie.
In Bucuresti, vremea se strica din nou. Asteptam ninsori temporare, vant activ si o presiune atmosferica in scadere.
La munte, ninsorile se vor concentra in zona Banatului si a Meridionalilor, dar vantul prinde putere cam peste tot. Nu se imbunatateste nici regimul termic, dar stratul de zapada o sa mai creasca in masivele sudice.
Miercuri, 23 februarie
O sa mai ninga in sudul tarii, prin Banat si la munte. In zona litoralului va fi lapovita si reapare poleiul, iar prin Baragan, vantul va sufla cu putere.
Joi, 24 februarie
Asteptam ninsori locale tot prin sud si est, dar noaptea, acestea vor cuprinde aproape toata tara.
Vineri, 25 februarie
Si ziua de vineri ne mai aduce ninsoare, de aceasta data in jumatatea sudica a tarii. Maximele continua sa coboare in nordul Moldovei, dar nu depasesc 4 grade nici macar in centru sau vest.