Interviu EXCLUSIV cu fostul principe Nicolae despre relaţia cu ultimul rege al României

Ultima actualizare: 25-03-2021 16:13

Nepotul ultimului rege al României, Mihai I, Nicolae Medforth-Mills, a stat de vorbă cu corespondentul Pro TV Vitalie Cojocari, într-un interviu exclusiv.

”Întotdeauna am avut o relație foarte bună cu el. Nu a fost neapărat o relație ca între un nepot și un rege. Bunic și nepot, atât am fost noi.

A fost ca orice relație între un bunic și un nepot.” - a spus Nicolae de România despre relația sa cu Regele Mihai.

Cum a fost numit succesor al Regelui Mihai

 

Fostul principe a mai povestit și momentul în care a fost ales drept succesor al Regelui Mihai, printr-o fericită coincidență, chiar într-un moment în care își dorea să descopere mai mult România, să învețe mai mult despre această țară.

“Eu am venit cu ideea că aș vrea să petrec mai mult timp în România, la mai multe evenimente, să văd cu ochii mei ce înseamnă familie în România. A fost o coincidență că m-am dus la bunicii mei în 2007, exact când eu am fost numit succesor. Cred că în vară m-a dus la bunicii mei și, dacă nu greșesc, în noiembrie-decembrie am fost numit succesor. Am avut o perioadă de 3 ani să înțeleg cât am putut eu, ce înseamnă un rol în România, ce înseamnă familie în România, care ar fi viitorul și nu numai..”  - mai spune fostul principe.

Regele Mihai l-a ales succesor pe fostul principe Nicolae în baza Constituției din 1923, care prevedea că un bărbat ar urma să preia conducerea Casei regale, spune Nicolae de România.

Nepotul regelui Mihai, înlăturat acum 4 ani, din lista de succesiune, a mărturisit că ar vrea să se împace cu familia Regală.

”Bunicul meu a considerat, a luat după Constituţia din 1923. Un băiat a trebuit să fie succesorul, şeful familiei, cum a fost întotdeauna. El a avut speranţă din 1992 că o să vin în România, o să fiu alături de familie, alături de ţară, exact cum a fost el. Cu mama mea am o legătură, vorbesc cu ea şi sper că relaţiile între mine şi mătuşile mele şi toată familia. Este vorba de familie, nu este vorba de Casa Regală, sper că va fi mult mai bine în viitor. Sprijinul meu este oferit, uşa mea este întotdeauna deschisă." - spune Nicolae de România.

Nepotul ultimului rege al României, Mihai I, a povestit în cadrul "Interviurilor lui Vitalie" că a fost nevoit să lucreze pentru a-și câștiga banii.

"Eu nu am fost un copil diferit. Doar la facultate a fost mai ciudat pentru mine, iar colegii m-au văzut un pic altfel, pentru că au înţeles de unde vin, cine a fost bunicul meu şi ce a făcut nu numai pentru România, ci şi pentru Europa.

Unii au fost foarte impresionați, alţii au fost de părere că sunt foarte bogat şi că nu trebuie să fac nimic, pentru că am oameni în jurul meu, staff, dar au realizat foarte repede că sunt un om normal, înainte de orice altceva."

Vitalie Cojocari: "Şi aşa era? Aveaţi staff în jurul dumneavoastră? Eraţi foarte bogat?"

Nicolae Medforth-Mills: "Niciodată. Mi-aş dori să fiu. Am fost un copil normal. Părinţii mei au lucrat ca părinţii normali, dar de când m-am mutat la o şcoală în sudul Angliei am devenit mult mai independent, aveam 14 ani, și încet incet am realizat ce înseamnă oamenii, ce înseamna să lucrezi și ce inseamnă fiecare liră."

Vitalie Cojocari: "Și ce inseamna fiecare liră?"

Nicolae Medforth-Mills: ”Am avut mai multe joburi și am câștigat mai mult sau mai puțin, depinde de orele sau de funcție, dar înveți încet încet cum să strângi banii, cum să-i cheltuiești, pe ce, dacă este justificat sau nu."

Cine este fostul principe Nicolae

Prinţul Nicolae s-a născut pe 1 aprilie 1985 la Geneva, Elveţia, şi este botezat ortodox, fiind fiul principesei Elena, a doua fata a regelui Mihai şi al primului ei soţ, britanicul Robin Medforth-Mills, profesor de geografie, care a decedat în anul 2002. Robin Medforth-Mills, fost oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite, nu avea sânge albastru.

Părinţii lui Nicolae au divorţat în 1991, la opt ani după căsătorie, iar tatăl său a murit acum 10 ani. Nicolae a crescut în Durham, un orăşel cu 29.000 de locuitori, situat în nord-estul Marii Britanii.

Prima sa vizită în România a fost în 1992, de Paşte, când Regele a revenit în ţară, după 45 de ani de exil. Momentul a fost emoţionant, atât pentru băieţelul de atunci, cât şi pentru maiestatea să Regele Mihai.

Principele Nicolae

Principe doar pentru 5 ani

 

În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, regele Mihai I i-a conferit titlul de principe al României şi calificativul de Alteţa Regală, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.

Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae era al treilea în Linia de Succesiune la Coroana României.

Nicholas de Roumanie a rămas fără titlul de principe în luna august 2015, când Casa Regală a emis un decret prin care anunța excluderea sa din linia de succesiune la tron.

Vezi mai sus interviul integral

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO