Mark Zuckerberg refuză să se prezinte în faţa Parlamentului britanic în scandalul Cambridge Analytica
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, nu se va prezenta în faţa comisiei parlamentare britanice pentru a da explicaţii privind scandalul datelor personale colectate de reţeaua de socializare.
Această informaţie a fost confirmată de responsabila pentru politici publice a Facebook, Rebecca Stimson, printr-o scrisoare adresată preşedintelui comisiei britanice, Damian Collins, scrie Agerpres.
"Domnul Zuckerberg i-a cerut personal unuia dintre adjuncţii săi" să depună mărturie în faţa comisiei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Astfel, sunt avuţi în vedere directorul tehnic al Facebook Mike Schroepfer sau responsabilul de produs Chris Cox. Audierea ar urma să aibă loc după vacanţa parlamentară de Paşti.
"Am fi foarte bucuroşi să-l invităm pe domnul Cox să depună mărturie", a reacţionat Collins, adăugând că "totuşi, am dori să-l auzim şi pe domnul Zuckerberg". Acesta s-ar putea prezenta fie direct, fie "prin videoconferinţă dacă îi este mai comod", a mai indicat Collins.
Scandalul datelor personale a izbucnit acum circa 10 zile, după ce s-a aflat că firma Cambridge Analytica din Regatul Unit a colectat date personale a circa 50 de milioane de utilizatori ai reţelei Facebook, fără acordul acestora, pentru a le folosi în campania electorală din 2016 a preşedintelui SUA, Donald Trump.
Cambridge Analytica a folosit, se pare, aplicaţia "thisisyourdigitallife" dezvoltată de profesorul de psihologie Aleksandr Kogan de la Universitatea din Cambridge. Aplicaţia a fost instalată de circa 300.000 de persoane, care au permis astfel accesul atât la datele lor, cât şi ale prietenilor lor din reţea, ceea ce a însemnat un total de zeci de milioane de utilizatori ai Facebook, mai adaugă sursa citată.
Mark Zuckerberg şi-a exprimat miercuriea trecută "regretul" şi a recunoscut "erorile". El a promis, de asemenea, că va limita accesul la datele personale prin aplicaţii terţe şi că vor fi informaţi toţi utilizatorii ale căror date ar fi putut fi folosite fără consimţământul lor.