„Maniacul de pe Volga”. Poliția rusă a prins un criminal în serie care a ucis 26 de bătrâne

01-12-2020 19:51


„Maniacul de pe Volga”. Poliția rusă a prins un criminal în serie care a ucis 26 de femei în vârstă

Autoritățile ruse au anunțat că l-au prins pe bărbatul cunoscut sub numele de „maniacul de pe Volga”, responsabil pentru uciderea a 26 de femei în perioada 2011-2012.

Radik Tagirov, în vârstă de 38 de ani, ar fi mărturisit că a comis crimele după ce a fost identificat cu ajutorul unor probe ADN și urme de pantof, relatează The Guardian.

Bărbatul a pretins că este instalator sau electrician și a pătruns astfel în casele femeilor în vârstă. Odată ajuns în locuința femeilor, care aveau peste 70 de ani, bărbatul le strangula.

În unele cazuri, ucigașul a jefuit locuințele victimelor. Anchetatorii l-au prins cu greu, deoarece în toate cazurile, ucigașul a purtat mânuși și a sterilizat locul crimei.

Crimele au avut loc în perioada 2011-2012 în mai multe orașe din centrul Rusiei, printre care Kazan, Samara, Tolyatti, Izhevsk, Ufa.

Mai multe crime asemănătoare au avut loc și în alte orașe, dar anchetatorii nu au reușit să găsească dovezi care să îl incrimineze pe bărbat, astfel că numărul real al victimelor sale ar putea fi mult mai mare.

În anul 2013 ucișagul a dispărut de pe radarul poliției, dar a revenit în 2017, creând panică în rândul rușilor. În 2019, autoritățile au oferit o recompense de peste 33.000 de euro pentru informații care să ducă la arestarea sa.

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO