Zeci de persoane au fost amendate pentru că au luat nisip şi scoici de pe plajele din Sardinia
Zeci de oameni au primit amenzi de până la 3.000 de euro pentru că au luat nisip şi scoici de pe plajele din Sardinia, informează presa locală.
Sâmbătă, autorităţile italiene au anunţat că 41 de persoane au furat în total aproximativ 100 de kilograme de nisip şi scoici de pe plaje, conform News.ro.
Potrivit bbc.com, în Sardinia este strict interzis să se ia nisip de pe plaje, comercializarea nisipului, pietrelor şi scoicilor de pe plaje devenind ilegală în 2017.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Amenzile pentru încălcarea acestei legi sunt dure, însă de mai mulţi ani localnicii se plâng că celebrul nisip alb este furat. Turiştii, în mare parte veniţi din afara Italiei, dar şi unii italieni, pun nisipul în sticle pentru a-l păstra ca amintire sau a-l vinde online.
Autorităţile din Sardinia, care anchetează furtul de nisip şi scoici, au monitorizat aeroporturile şi porturile, dar şi site-urile pe care s-ar putea vinde ilegal nisipul.
Poliţia din Sardinia a anunţat nisipul, scoicile şi pietrele luate de pe plaje de turişti au fost duse înapoi în zonele de unde s-au furat.
Pe o pagină de Facebook numită “Sardinia furată şi jefuită”, utilizatorii scriu deseori despre felul în care mediul este afectat de furtul de nisip, caracterizând situaţia drept una urgentă.
Pierluigi Cocco, om de ştiinţă care locuieşte în Cagliari, a declarat că plajele sunt motivul principal care îi atrage pe turişti în Sardinia şi că unii oameni iau nisip ca să aibă “o amintire preţioasă”. Însă el a subliniat că luarea nisipului contribuie la micşorarea plajelor în timp, ceea ce ar reprezenta o ameninţare pentru mediu.
În 2019, un cuplu de francezi care vizita Sardinia a fost prins cu 40 de kilograme de nisip în maşină. Cei doi au spus că au vrut să ducă nisipul acasă ca suvenir şi că nu şi-au dat seama că au comis o ilegalitate.