Vladimir Putin ar fi mai bogat decât Elon Musk. Totul despre viața secretă a președintelui rus

Putin
imago-images.com

Discursurile și sesiunile foto ale lui Vladimir Putin sunt menite să transmită mesajul clar că președintele rus este un om al poporului. Însă adevărul este altul.

Vladimir Putin vrea să transmită că își va proteja cetățenii de inamici, în cazul de față fiind vorba despre ucraineni.

Însă, sub această fațadă a altruismului pe care Putin consideră că a creat-o în ultimii 20 de ani, se află un dictator egoist, cu sânge rece, care a dus o viață clandestină, plină de afaceri misterioase, intrigi și bogății nemărginite care i-au fost înmânate de oligarhi.

În aprilie 2014, la scurt timp după ce Rusia a invadat Crimeea, Kremlin a anunțat că Putin și-a finalizat divorțul de soția sa, o fostă însoțitoare de bord, Liudmila Shkrebneva, alături de care are două fiice: Katerina și Maria.

Căsnicia de 30 de ani s-a destrămat cel mai probabil din cauza infidelității președintelui, acesta nevrând să fie constrâns de o familie tradițională. Iubita lui Putin a fost o gimnastă, câștigătoare a medaliei de aur: Alina Kabayeva, cu 31 de ani mai tânără decât el.

Deși Kremlinul a negat relația, există zvonuri potrivit cărora Putin și Alina Kabayeva sunt căsătoriți și au împreună fii gemeni.

Anterior, Putin a sugerat că are o relație romantică, dar a cerut ca publicului și radiodifuziunii din Rusia să le fie interzis să discute despre acest subiect.

Mass-mediei din Rusia îi este interzis să vorbească despre viața privată a lui Putin. În 2008, când un reporter l-a întrebat pe Putin despre o posibilă nuntă cu Alina Kabayeva, acesta a răspuns: „Întotdeauna mi-au displăcut cei obsedați de fantezii erotice și își bagă nasul bolnav în viețile altora”.

Se zvonește și că președintele rus ar mai avea un copil, Elizaveta Krivonogikh, dintr-o aventură pe care ar fi avut-o în timpul primului său mandat de președinte, cu o amantă, Svetlana Krivonogikh, o menajeră, necunoscută publicului.

Putin primește oficial un salariu între 115.000 și 225.000 de dolari pe an în calitate de șef de stat al Rusiei. Dar, în realitate, a strâns o adevărată bogație, variind de la 100 de miliarde de dolari la 200 de miliarde de dolari, făcându-l unul dintre cei mai bogați lidei ai lumii și, probabil, mai bogat decât Jeff Bezos, Bill Gates sau Elon Musk.

Bill Brody, un finanțator american care a condus una dintre cele mai mari firme de investiții din Rusia între 1996 și 2005, a mărturisit Comitetului Judiciar din Senat, în iulie 2017, că Putin a „acumulat 200 de miliarde de dolari din câștiguri obținute ilegal”.

Averea lui este ascunsă, bineînțeles, în paradisuri fiscale offshore, investită în proprietăți de lux din Rusia sau din afară și răspândită în conturile membrilor familiei sale și ale prietenilor de încredere.

Cea mai fastuoasă proprietate a sa se află la Marea Neagră și a costat mai mult de 1 miliard de dolari pentru construcție. „Palatul lui Putin” include un centru spa, un cinematograf, o ceainărie, o pivniță, un cazinou, un lounge cu narghilea, o discotecă cu dans la bară, un heliport, un patinoar de hochei, o biserică și o toaletă placată cu aur. Iar lista poate continua.

Cele opt reședințe oficiale ale lui Putin includ casa sa principală de lângă Moscova - un conac din secolul al XIX-lea construit din ordinul fratelui împăratului Alexandru al III-lea - și reședința sa de vară, Bocharov Ruchey, din Soci, care se întinde pe 40 de hectare de pădure.

Cele mai enigmatice bunuri ale lui Putin includ o vilă în sudul Franței și un apartament de un milion de dolari în Monaco, legate de fosta sa soție Lyudmila și, respectiv, de o presupusă fostă amantă. Vila franceză este înconjurată de un parc privat de 5000 de metri pătrați plus o piscină în aer liber.

Putin deține și un superyacht cu trei punți, o navă de 100 de milioane de dolari numită Graceful, unde se găsesc o sală de sport, un centru spa, o bibliotecă, o piscină uriașă care se poate transforma în ring de dans și un salon cu un pian Steinway alb.

Putin și-a acumulat averea conducând o întreprindere asemănătoare mafiei în care acordă protecție oligarhilor.

În timp ce Putin predică valorile familiei și tradițiile morale, el este de fapt un tiran și întruparea decadenței în sine, decadență ce a fost construită pe miliarde furate de la poporul rus.

Articol recomandat de sport.ro
Ce nu s-a văzut la TV: gesturile făcute de Marius Șumudică după Dinamo - Rapid
Ce nu s-a văzut la TV: gesturile făcute de Marius Șumudică după Dinamo - Rapid
Citește și...
Video. Moment ciudat surprins în ultimul discurs al lui Vladimir Putin
Video. Moment ciudat surprins în ultimul discurs al lui Vladimir Putin

După ce s-a ridicat de pe scaun pentru a ţine un moment de reculegere, în loc să încheie legătura, s-a aşezat la loc pentru a repeta importanţa armatei şi modul în care operaţiunea din Ucraina decurge conform planului.

Putin, despre aderarea Ucrainei la NATO: Înţelegeţi la ce ar putea duce acest lucru?
Putin, despre aderarea Ucrainei la NATO: Înţelegeţi la ce ar putea duce acest lucru?

Vladimir Putin a vorbit, sâmbătă, despre posibilele consecințe care ar putea exista în cazul în care Ucraina ar adera la NATO.

Recomandări
A început şedinţa pentru învestirea Guvernului propus de Marcel Ciolacu. VIDEO LIVE
A început şedinţa pentru învestirea Guvernului propus de Marcel Ciolacu. VIDEO LIVE

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în şedinţă comună, luni, pentru dezbaterea şi votul asupra învestirii Guvernului propus de candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru Marcel Ciolacu.

POLITICO: Cum a câștigat Putin alegerile din România. „Totul se decide în spatele ușilor închise”
POLITICO: Cum a câștigat Putin alegerile din România. „Totul se decide în spatele ușilor închise”

România încă se recuperează de ascensiunea și căderea rapidă a lui Călin Georgescu, un candidat care a ajuns la alegători printr-o campanie pe TikTok.

Tanczos Barna, care a preluat Finanțele de la Boloș: „Provocarea cea mai mare este să plătim pensiile și salariile asumate”
Tanczos Barna, care a preluat Finanțele de la Boloș: „Provocarea cea mai mare este să plătim pensiile și salariile asumate”

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor, Tanczos Barna, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.