Vladimir Putin a ajuns in Crimeea. Anuntul facut de liderul de la Kremlin dupa Consiliul de Securitate al Rusiei

Dată publicare: 19-08-2016 14:18
Dată actualizare: 22-08-2016 07:04


Vladimir Putin

Presedintele rus Vladimir Putin a ajuns vineri in Crimeea, intr-o vizita de lucru, in cadrul careia se va intalni cu membrii Consiliului de Securitate al Rusiei si va participa la un forum educational, relateaza AFP.

Rusia nu intentioneaza sa rupa relatiile cu Ucraina, dar spera ca autoritatile de la Kiev vor da dovada de o judecata sanatoasa, a declarat vineri presedintele rus Vladimir Putin, in timpul reuniunii din Crimeea cu membrii permanenti ai Consiliului de Securitate al Rusiei, informeaza agentia de presa TASS.

"Nu intentionam sa rupem relatiile noastre, in pofida lipsei de dorinta din partea liderilor actuali de la Kiev de a avea relatii diplomatice depline la nivel de ambasadori. Cu toate acestea, vom crea posibilitati pentru dezvoltarea si sustinerea contactelor", a spus Putin.

Liderul rus a anuntat ca l-a numit in acest scop pe Dmitri Livanov "reprezentant special al presedintelui Federatiei Ruse pentru dezvoltarea relatiilor comercial-economice, stiintifice si tehnice cu Ucraina".

Vladimir Putin a comentat si "recenta incercare de diversiune in Crimeea". "Sper ca aceasta actiune de provocare nu va fi alegerea finala a partenerilor nostri si atitudinea rationala va avea castig de cauza", a subliniat el.

In opinia lui Putin, "diversiunea" a fost facuta "pentru ca Ucraina nu vrea sau nu poate din anumite motive sa respecte acordurile de pace de la Minsk" si pentru ca puterea de la Kiev "nu poate explica propriului popor esecurile sale din politica social-economica".

"Se pare ca partenerii nostri de la Kiev au decis sa acutizeze situatia si este clar de ce au facut ei acest lucru. Mijlocul de acutizare a situatiei este bine stiut, a fost aplicat din vremuri de demult. Uneori cu succes, dar nu intotdeauna", a punctat Putin.

Moscova a acuzat saptamana trecuta Kievul ca a efectuat incursiuni "teroriste" in Crimeea, peninsula anexata de Rusia in 2014. Presedintele rus Vladimir Putin estimeaza ca armata ucraineana si-a intensificat lupta impotriva rebelilor prorusi din Donbas si regiunea Lugansk.

Kievul, care a plasat trupele sale in stare de alerta de-a lungul liniei de demarcatie cu regiunile sale estice si Crimeea, a respins aceste acuzatii.

Actuala vizita pe care Vladimir Putin o efectueaza in Crimeea este a cincea dupa anexarea de catre Rusia a acestei peninsule, in martie 2014, anexare considerata ilegala de Occident si Kiev.
 

 

Sursa: AFP


VIDEO PROTVPLUS.RO