Violente la Marsul Diversitatii din Istanbul. Politia a folosit gaze lacrimogene asupra multimii: imaginile haosului creat

Ultima actualizare: 30-06-2016 08:00
Violente la Marsul Gay Pride din Istanbul - 1

Politia turca a folosit gaze lacrimogene in centrul Istanbulului duminica pentru a dispersa zeci de activisti care incercau sa se adune pentru a marca marsul anual Gay Pride, dupa ce autoritatile le-au interzis defilarea, potrivit Reuters.

Marsul Gay Pride, care a avut loc fara incidente in fiecare an incepand din 2003 cu exceptia anului trecut, a fost anulat vineri, insa sute de politisti au fost totusi desfasurati in Piata Taksim.

Cel putin sapte activisti au fost retinuti, au spus protestatarii, in timp ce politia i-a urmarit pe altii pana pe strazi adiacente, dintre care unele inchise traficului.

Potrivit AFP, politia a retinut pentru scurt timp si o eurodeputata germana si un parlamentar ecologist din legislativul Germaniei.

Intre 200 si 300 de persoane se adunasera duminica in mici grupuri in centrul celui mai mare oras din Turcia.

Biroul guvernatorului Istanbulului a spus saptamana trecuta ca marsul a fost anulat din cauza ingrijorarilor privind ordinea publica. Securitatea in oras este deja foarte ridicata dupa o serie de atentate cu bomba in ultimele luni de care au fost acuzati jihadistii Statului Islamic si militantii kurzi.

Un grup de tineri ultranationalisti amenintase cu violente daca marsul se desfasura in continuare, spunand ca este imoral.

Duminica trecuta, fortele de ordine din Istanbul au folosit gaze lacrimogene si gloante de cauciuc pentru a dispersa un mars pentru transsexuali, care a fost de asemenea interzis.

Sursa foto: Agerpres
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO