Viktor Orban, despre cotele de refugiați: Ungaria nu vrea „invadatori musulmani”
Premierul ungar Viktor Orban susține că Ungaria a refuzat să primească refugiați pentru că cetățenii nu își doresc „invadatori musulmani” pe teritoriul țării.
Într-un interviu acordat ziarului german Bild, după ce a participat la o reuniune a Uniunii Social-Creștine din Bavaria, șeful Executivului ungar a afirmat că a refuzat să primească refugiați pentru că populația nu este în favoarea deschiderii granițelor, scrie Politico.eu.
„Pot vorbi doar în numele poporului ungar, iar el nu își dorește migrație. În opinia mea, nu este posibil ca poporul să își dorească ceva pe o temă fundamentală, iar Guvernul să nu se supună”, a spus Orban, într-un interviu publicat luni.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În opinia sa, cei mai mulți refugiați nu vin în Europa ca să scape de condițiile periculoase din țările de origine, ci pentru că își doresc să beneficieze de oportunități economice, astfel că nu ar trebui considerați „refugiați”, ci mai degrabă „invadatori musulmani”.
Astfel, el a afirmat că decizia autorităților de a nu primi refugiați reflectă voința populației. Politico.eu comentează că unele dintre comentariilor premierului ungar sunt similare celor făcute la reuniunea Uniunii Social-Creștine (CSU). Orban a prevăzut că 2018 va fi anul în care se va „restaura voința cetățenilor” și a criticat liderii europeni care „nu fac ceea ce poporul își dorește ca ei să facă”.
În interviul acordat publicației Bild, Viktor Orban a făcut aluzii și la politica pro-imigrație dusă de cancelarul german Angela Merkel, susținând că diferența dintre Germania și Ungaria în ceea ce privește criza imigranților este că statul german „i-a vrut, dar cel ungar nu”.
În plus, el a afirmat că Ungaria a ajutat Uniunea Europeană în ceea ce privește această criză prin protejarea graniței cu Serbia, efort despre care susține că a costat Budapesta peste un miliard de euro începân din 2015.
Șeful Guvernului ungar crede că Europa va rezolva criza migrației dacă liderii se vor concentra pe „stabilirea condițiilor acolo unde există probleme” și prin prevenirea potențialilor migranți să ajungă pe continent.
„În mod cert, soluția la această problemă nu urmărește să divizeze oamenii care se află ilegal pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Cred că trebuie să ajutăm statele care se confruntă cu această problemă, nu să îi aducem aici pe imigranți”, a mai afirmat Viktor Orban.