VIDEO | „Ploaia de viermi” care a șocat zeci de oameni în China. Ce reprezintă, de fapt, acest fenomen
O „ploaie de viermi” care a căzut din cer, în China, a lansat o mulțime de teorii pe rețelele de socializare.
Cerul s-a deschis și, dintr-o dată, pare că a răsturnat o cutie plină cu „viermi” pe străzile provinciei Liaoning, din China.
WATCH ???? China citizens told to find shelter after it looked like it started to rain worms pic.twitter.com/otVkuYDwlK
— Insider Paper (@TheInsiderPaper) March 10, 2023
Oamenii au rămas nedumeriți, iar un video arată cum un rând întreg de mașini parcate, sunt acoperite de ceea ce pare a fi creaturi vâscoase, scrie LAD Bible.
Ceea ce face clipul și mai incredibil este faptul că, în timp ce „viermii” cad din cer, trecătorii continuă să își vadă de treabă, iar o femeie este văzută cum își deschide, liniștită, o umbrelă.
Fenomenul a avut loc în provincia chineză Liaoning, care se învecinează cu Coreea de Nord.
Deocamdată, autoritățile chineze nu au comentat încă situația, dar experții s-au ocupat să avanseze teorii cu privire la motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru. Una dintre ele sugerează că presupușii „viermi” ar fi de fapt flori de plop, care seamănă cu omizi blănoase.
„Aceștia nu sunt viermi sau animale, ci flori căzute din copaci”, a spus un utilizator pe Twitter.
„Lucrurile care cad din plopi primăvara nu sunt omizi, ci inflorescențe de plop. Când încep să cadă spicele de flori de plop, înseamnă că sunt pe cale să înflorească”, a mai comentat un altul.
Alții au susținut că viermii ar fi putut fi aduși de vânturi puternice înainte de a ajunge în Liaoning, lucru care s-a întâmplat de numeroase ori în trecut.
Locuitorii din Texarkana, în estul Texasului, au rămas la fel de nedumeriți când bancuri de pești au început să pice din ceruri, în decembrie 2021.
Potrivit Bibliotecii Congresului, ploaia de pești este un fenomen atât de rar, încât nu a fost niciodată studiat suficient de bine, pentru a determina în mod concludent cum se produce.
Cu toate acestea, meteorologii au emis o teorie conform căreia „furtunile de apă tornadice” ar putea fi responsabile, tornadele aspirând în vârtejurile lor micile animale din apă, înainte de a le arunca în altă parte.
O altă ipoteză sugerează că și curenții puternici de vânt din cauza tornadelor sau a altor condiții meteorologice ar putea acționa în același mod.
Deși extrem de rare, de-a lungul secolelor au mai fost înregistrate câteva incidente similare în zonele predispuse la tornade.
În 1873, ziarele din Kansas City, SUA, au raportat o ploaie de broaște, în timp ce, în 2009, mormoloci au fost văzuți căzând din cer în Ishikawa, Japonia.
În ceea ce privește acest ultim eveniment, o persoană a scris pe Twitter: „Este rar, dar nu imposibil ca râmele să cadă din cer în timpul ploii, un fenomen numit 'ploaie de râme'”.