VIDEO. Primele imagini cu valurile uriase care au lovit Fukushima

Ultima actualizare: 21-10-2012 16:26

La o luna de la devastatorul cutremur din Japonia, au aparut si primele imagini cu valurile uriase, de 15 metri, care au lovit centrala nucleara de la Fukushima.

 

Situatia de la centrala nucleara este in continuare delicata. Operatorul centralei nucleare avariate de la Fukushima, TEPCO, a anuntat ca a inceput sa injecteze azot in reactorul 1, pentru a evita o posibila explozie provocata de acumularea de hidrogen, relateaza AFP.

Pestii mutanti de langa Fukushima. Radiatiile atomice nasc monstri

"Muncitorii au inceput sa injecteze azot gazos. De atunci, nivelul presiunii a crescut, iar ei au confirmat ca gazul a patruns in reactor", a anuntat un purtator de cuvant al societatii.

Aceasta operatiune "de neutralizare" urmeaza sa dureze cateva zile, timp in care va fi injectat un volum total de 6.000 de metri cubi de azot, potrivit TEPCO.

Un gaz inert, azotul este utilizat in mod frecvent in zonele de stocare sensibile, pentru a cobori nivelul de oxigen in aer si a inlocui, astfel, o parte a atmosferei.

TEPCO prevede, de asemenea, sa injecteze azot si in reactoarele 2 si 3, în zilele urmatoare, potrivit purtatorului de cuvant.

Eroii de la Fukushima: "Vom muri in cateva saptamani"

Explozii de hidrogen au avariat, deja, in mod serios, cladirile a doua reactoare de la Fukushima Daiichi (număaul 1), fara sa afecteze, insa, interiorul instalatiei, dupa cutremurul urmat de un tsunami devastator de la 11 martie.

VEZI AICI momentul exploziei de la centrala nucleara Fukushima

Cel mai inspaimantator video de la tsunami din Japonia

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO