VIDEO emoționant cu momentul în care o fetiță este salvată de sub dărâmături în Turcia


Ultimul update: Duminica 26 Ianuarie 2020 11:04
Data publicarii: Duminica 26 Ianuarie 2020 10:57
Categorie: Stiri externe

O fetiță în vârstă de 2 ani și mama sa au fost scoase, sâmbătă, de sub dărâmăturile din Turcia, după peste 24 de ore de la producerea cutremurului care a ucis zeci de oameni.

Puternicul seism care s-a produs vineri în estul Turciei a făcut cel puţin 31 de victime, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat duminică de autorităţile din această ţară, informează AFP, potrivit Agerpres.

Numărul persoanelor rănite în provinciile Elazig şi Matalya este de cel puţin 1.607, a anunţat Agenţia naţională de gestionare a catastrofelor (AFAD).

Seismul s-a produs vineri la ora 17:55 GMT în provincia Elazig şi a avut o magnitudine de 6,7, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Echipele de intervenţie continuau duminică dimineaţă operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori sub dărâmăturile din centrul oraşului Elazig, a dezvăluit un corespondent al AFP.

Potrivit AFAD, 45 de persoane au fost descoperite în viaţă sub dărâmături, începând de vineri.

Aproape 80 de clădiri s-au prăbuşit în Elazig şi Malatya, iar 645 de imobile au fost grav avariate, potrivit aceleiaşi surse.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a deplasat sâmbătă în cele două provincii afectate de seism şi a spus că "măsurile necesare vor fi luate imediat (...) pentru ca nicio persoană să nu rămână fără locuinţă".

 

În Turcia, după cutremur, oamenii trăiesc cu frică din cauza numeroaselor replici
Cutremurul din Turcia a avut peste 60 de replici puternice. Sunt cel puțin 22 de morți
Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe lui Erdogan, după cutremurul din Turcia
VIDEO PROTVPLUS.RO