VIDEO.Cel mai batran om din lume e un japonez si a implinit 115 ani. Care este secretul longevitatii

Ultima actualizare: 21-09-2012 01:53
Jiroemon Kimura

Jiroemon Kimura din Kyoto, Japonia, si-a celebrat joi aniversarea de 115 ani. Astfel, el este acum cel mai in varsta om din lume, in viata.

Conform Centrului de Studii Gerontologice - o institutie internationala care face cercetari asupra longevitatii - a precizat ca Kimura nu este numai cel mai in varsta om de pe planeta care traieste, dar si al 3-lea om din istoria lumii in clasamentul celor cu varste foarte inaintate. "Sunt extrem de incantat, mai mult decat se poate exprima in cuvinte" a spus Kimura despre aceasta piatra de hotar, citat de Yahoo News.

Japonezul a avut 7 copii (dintre care mai traiesc doar 5), 14 nepoti, 25 de stra-nepoti si 13 stra-stra-nepoti. El sustine ca alimentatia cu portii mici de mancare reprezinta secretul longevitatii sale. Kimura a lucrat ca postas timp de 38 de ani, dupa care a devenit fermier - ocupatie pe care a avut-o pana la 90 de ani.

Iar Kimura se mai poate lauda cu ceva. El este un "supercentenar", adica cineva care atinge 110 ani sau depaseste aceasta cifra. Conform Conform Centrului de Studii Gerontologice, in prezent exista 70 de astfel de cazuri, verificate, in viata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO