Victima inocenta a razboiului impotriva drogurilor din Filipine. O fetita zace, impuscata, pe strada, langa papusa ei Barbie

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04
Razbiul drogurilor in Filipine - 10

"Razboiul impotriva drogurilor" continua sa faca victime colaterale in Filipine.

O imagine extrem de socanta de pe strazile Filipinelor face inconjurul lumii in aceasta perioada.

O fetita zace, pe strada, impuscata si intr-o balta de sange, langa papusa ei Barbie, care, cel mai probabil, i-a zburat din mana atunci cand a fost impuscata.

Adolescenta a fost impuscata mortal impreuna cu un prieten mai mare, de 21 de ani. Cel care a comis atacul este un motociclist, a carui identitate este necunoscuta.

Langa cadavrele celor doi, atacatorul a lasat un mesaj pe care scria "esti un vanzator de droguri, un animal".

Politia este de parere ca fata a fost o victima inocenta, prinsa in atacul armat atunci cand atacatorul a deschis focul, tinta fiind amicul ei, conform Daily Mail.

 

Tara in care au murit 3800 de oameni in 100 de zile in "razboiul impotriva drogurilor"

Razboiul lui Duterte impotriva drogurilor a ajuns la o noua cifra alarmanta a victimelor. Conform Huffington Post, in cele 100 de zile de cand Duterte se afla la conducerea tarii, cel putin 37 de oameni mor in fiecare zi in batalia impotriva drogurilor.

In Filipine, exista 3,7 milioane de dependenti de droguri, cei mai multi consumand metamafetamina. Duterte i-a incurajat pe localnici sa se implice in problema, cu ajutorul politiei si a brigazilor secrete. De obicei, "suspectii" sunt ucisi in confruntari pe motocicleta, iar cadavrele lor sunt lasate pe strazi, cu un semn distinctiv prin care sa fie recunoscuti de localnici ca "victime ale drogurilor" scrie Huffington Post.

Temerile la nivel global sunt ca de fapt, razboiul drogurilor nu este unul impotriva celor dependenti, ci impotriva celor saraci. Iar mai multe ONG si organizatii activiste au tras un semnal de alarma cu privire la modul in care Duterte abordeaza aceasta problema, incalcand multe drepturi. Aproximativ 700.000 de oameni sunt implicati in aceasta "vanatoare", multi implicandu-se ca voluntari, de teama sa nu fie si ei ucisi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO