Veneția sub ape. Mareea a atins nivelul maxim

Ultima actualizare: 23-12-2019 12:46
venetia
Profimedia

Zone extinse din Veneţia au fost acoperite luni de ape după ce mareea din lagună a atins un maxim de 150 de centimetri, un nivel care determină inundarea a 70 de procente din centrul istoric al oraşului italian, relatează agenţia DPA.

Cel mai înalt prag al mareii a fost atins la ora 8:40 GMT, a raportat centrul de monitorizare a mareelor înalte din acest oraş, transmite Agerpres.

Veneţia, oraş înscris în patrimoniul mondial UNESCO, se află încă în perioada de revenire după o maree înaltă aproape record, de 187 de centimetri, consemnată la 12 noiembrie, cea mai mare din ultimii 53 de ani, care a provocat pagube incalculabile.

Mareele înalte sunt considerate ''excepţionale'' dacă depăşesc 140 de centimetri.

Veneţia se afla duminică sub alertă de inundaţii, în timp ce furtuni violente, rafale puternice de vânt şi alunecări de teren au continuat să afecteze regiuni întinse din Italia unde au fost raportate sâmbătă trei decese asociate condiţiilor meteorologice nefavorabile.

După fenomenul de "aqua alta" (maree înaltă) de la 12 noiembrie principalele atracţii ale Veneţiei, Piaţa San Marco, cel mai jos punct din Cetatea Dogilor, şi bazilica sa, au fost extrem de afectate.

Inundaţiile au speriat de asemenea turiştii. Vineri, Asociaţia Hotelierilor din Veneţia a anunţat un număr record de anulări ale rezervărilor şi a insistat că oraşul poate fi vizitat în siguranţă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO