Urmatorul sef al FMI ar trebui sa vina din China sau India

Ultima actualizare: 22-10-2012 16:46
Dominique Strauss-Kahn

Urmatorul sef al FMI ar trebuie sa provina din China, India sau alt stat cu economie in curs de dezvoltare, a declarat, miercuri, Mark Mobius, presedinte-executiv al Franklin Templeton Investments.

"Ar trebui sa puna pe cineva din China, India sau alt stat din categoria economiilor emergente, care sa inspire aer proaspat in unele din aceste institutii internationale", a spus Mobius. Comentariile sefului Franklin Templeton Investments survin in contextul intensificarii presiunilor pentru demisia directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, dupa ce acesta a fost arestat la New York, sub acuzatia de tentativa de viol.

Seful FMI, pazit non-stop. Exista riscul sa se sinucida, spun psihologii

Batalia pentru succesiunea la conducerea FMI s-a intetit, dupa ce China, Brazilia si Africa de Sud au pus sub semnul intrebarii monopolul europenilor asupra unui post cheie in economia mondiala.

Menajera va depune marturie in procesul impotriva sefului FMI

China a cerut ca alegerea urmatorului sef al Fondului sa fie facuta "corect, transparent si in functie de merit". Aceasta este pentru prima data cand China, al treilea mare actionar al FMI, se implica public in faza de inceput a dezbaterilor pentru selectia directorului general.

Franklin Templeton Investment Management a fost desemnat, in septembrie 2010, administrator al Fondului Proprietatea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO