Una dintre cele mai populare statiuni a devenit un "oras fantoma". Atacul sangeros de acum un an a alungat turistii

Ultima actualizare: 29-06-2016 00:10
plaja Tunisia - Getty

Atacul sangeros din Tunisia, petrecut in urma cu un an, a transformat una dintre cele mai frumoase si aglomerate plaje intr-un loc pustiu.

Plaja din Sousse a devenit o "fantoma", dupa ce 38 de turisti au fost ucisi in vara lui 2015, cand un barbat inarmat a intrat si a facut macel pe plaja.

Un atentat sangeros a avut loc in iunie anul trecut pe plaja din Sousse, un oras din Tunisia frecventat si de turisti romani. 38 de oameni au fost ucisi atunci de un tanar de 23 de ani care a venit pe plaja cu un Kalasnikov ascuns intr-o umbrela de soare.

Atentatul din Tunisia a fost revendicat de ISIS o zi mai tarziu. Insa autorul sau se pare ca tinea de Ansar el-Sharia, o organizatie terorista aliata cu Statul Islamic.

Acum, la un an de la evenimentele tragice, plaja din Sousse este goala si abandonata, nimeni nu isi mai doreste sa vina aici dupa acel atac. Din cele 38 de victime, 30 erau cetateni britanici, noteaza Mirror.

Turismul infloritor al acestei zone a fost redus la zero. Hotelul de lux Imperial Marhaba din statiune a fost inchis, toate sezlongurile au fost luate de pe plaja, intrarile catre plaja au fost incuiate, iar statiunea arata ca un oras fantoma.

La un an dupa acea tragedia, alerta de terorism ramane inca la grad ridicat, iar autoritatile au emis alerta cu privire la calatoriile in Tunisia, sa fie facute doar daca este absolut necesar.

Familiile victimelor inca isi plang mortii, insa cer iertare. Acestia au laudat curajul localnicilor din acele momente tragice, cand au format un lant uman pentru a-l opri pe atacator si a salva cat mai multi oameni.

O parte dintre ei pregatesc alaturi de avocati un proces civil in care le cer daune operatorului de calatorie TUI Travel pentru ca nu au informat turistii cu privire la riscurile de terorism din aceasta zona.

Sursa foto: Getty

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO