Unul din paradisurile de pe Pamant a fost transformat intr-o imensa groapa de gunoi
Jurnalistii de la Daily Mail au publicat mai multe fotografii impresionante care prezinta consecintele dezastruoase ale deciziei autoritatilor din Maldive de a transforma Thilafushi intr-o groapa de gunoi.
Pentru cineva care viseaza sa isi petreaca vacanta in Insulele Maldive, pe nisipul alb si printre palmieri, imaginea pe care o are cand ajunge in Thilafushi poate fi cutremuratoare: nori de fum toxic care se ridica din diferite zone in care deseurile sunt incendiate, mormane de mizerie si resturi menajere alcatuiesc un peisaj apocaliptic.
Din cele 200 de insule care sunt locuite si care se intind pe 56.000 de kilometri patrati, 99 sunt statiuni turistice.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Peste 750.000 de turisti viziteaza Insulele Maldive in fiecare an, dublu fata de populatia tarii.
Avand in vedere ca densitatea populatiei din capitala Male este extrem de mare, nu este de mirare ca Maldivele au o problema grava in ceea ce priveste gestionarea deseurilor.
La 6 kilometri distanta de Male, Thilafushi, sau Insula Deseurilor, a devenit groapa de gunoi a tarii.
Autoritatile din Maldive depoziteaza zilnic peste 330 de tone de gunoi, provenite in mare parte de la turistii care vin sa isi petreaca vacanta si care in acelasi timp contribuie mai mult decat substantial la economia tarii.
Conform calculelor specialistilor, fiecare turist arunca in fiecare zi cate 3.5 kilograme de gunoi.
Recent, Guvernul din Maldive a interzis aruncarea deseurilor pe Thilafushi, din cauza faptului ca foarte multe ambarcatiuni ale serviciilor de curatenie incepusera sa arunce gunoiul direct in ocean, satui sa astepte ore intregi pentru a scapa de incarcatura. Acum cargoboturile au inceput sa duca resturile in India.
Thalifushi este de asemenea locul in care lucraza, in conditii mizere, mai multi imigranti din Bangladesh.
Pe langa problema privelistii, mai exista si cea referitoare la poluarea mediului. Cantitati uriase de azbest, plumb si alte metale toxice au fost deversate in apa.
Avand in vedere toate aceste lucruri, nu este de mirare ca turistii prefera acum sa savureze un cocteil si sa priveasca in alta parte.
CLICK AICI pentru a vedea mai multe poze cu dezastrul din Thilafushi