Ungaria dă o palmă Rusiei. Decizia, pe placul UE, dar Budapesta o regretă: „Este una greșită”
După numeroase contre pe care i le-a pus Uniunii Europene în privința sancțiunilor anti-Rusia, Ungaria a venit cu o veste pozitivă pentru Bruxelles.
Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto (foto), a declarat că Budapesta nu intenționează să se opună prin veto celui de-al 13-lea pachet de sancțiuni europene împotriva Rusiei. Potrivit lui, toate argumentele care contravin intereselor Ungariei au fost eliminate în faza de discuții.
"În stadiul de pregătire a celui de-al 13-lea pachet de sancțiuni, a fost posibil să se excludă din el toate elementele care ar fi fost contrare intereselor economice ale Ungariei. Prin urmare, considerăm că, din acest punct de vedere, utilizarea unui drept de veto nu ar avea sens. În același timp, cred că Uniunea Europeană ia o decizie greșită", a declarat Szijjarto în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii la Bruxelles, citat de TASS și preluat de publicația rusă Kommersant.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
De ce al 13-lea pachet ar fi o decizie greșită pentru UE
Astfel, oficialul maghiar e de părere că este o decizie greșită introducerea nu doar a actualului pachet de sancțiuni, ci și a celui precedent - al 12-lea. În opinia sa, sancțiunile care vizează economia rusă au provocat daune mai mari Europei. El a menționat că resursele energetice rusești sunt în continuare furnizate Uniunii Europene, dar prin țări terțe și la prețuri mai mari.
Miniștrii de Externe ai Uniunii Europene „lucrează” de zor la al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Pachetul este planificat să fie adoptat odată cu intrarea în cel de-al doilea an al războiului din Ucraina - 24 februarie.
Potrivit publicației Bloomberg, noul pachet de sancțiuni va include consolidarea restricțiilor comerciale, extinderea listelor negre și monitorizarea pentru evitarea sancțiunilor prin intermediul țărilor terțe și al companiilor din Europa.
Sursa: Kommersant
Etichete: Rusia, Ungaria, bruxelles, sanctiuni rusia,
Dată publicare:
19-02-2024 21:43