Un pilot american sustine ca a gasit resturile avionului Malaysia Airlines, cautat de aproape doua luni


Ultimul update: Joi 01 Mai 2014 07:01
Data publicarii: Luni 28 Aprilie 2014 20:31
Categorie: Stiri externe
avion

Un pilot din New York sustine ca a gasit resturile avionului malaysian, Boeing 777, disparut de pe 8 martie.

Michael Hoebel, din Tonawanda, New York a petrecut ore intregi verificand imagini surprinse de sateliti si incarcate pe site-ul TomNod.com, relateaza Daily Mail.

Barbatul, in varsta de 60 de ani, este convins ca a gasit resturile aeronavei in apropiere de coasta nord-estica a Malaysiei.

Imaginea descoperita de Michael, un pilot amator, arata ceea ce par a fi resturile unei aeronave de tip Boeing 777. Potrivit americanului imaginea a fost surprinsa la cateva zile de la disparitia avionului care zbura de la Kuala Lumpur spre Beijing.

Citeste si: Experiment CNN - Cheia misterului in cazul avionului malaysian. Ce poti recupera de pe un smartphone ajuns pe fundul oceanului

Hoebel a ramas socat de ceea ce a descoperit si a anuntat FBI-ul. Pritenii barbatului cred ca este posibil ca acesta sa fi reusit ceea ce echipe din peste 20 de tari nu au fost in stare timp de aproape 2 luni.

TomNod este un site care permite pasionatilor sa investigheze milioane de imagini surprinse de sateliti pentru a ajuta la gasirea de informatii despre avioanele prabusite. Pana acum autoritatile americane nu i-au oferit un raspuns barbatului, in legatura cu descoperirea sa.

Premierul australian a anuntat luni ca va intensifica si extinde cautarile efectuate cu ajutorul unui submarin pentru gasirea epavei avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines in Oceanul Indian.

"Este foarte improbabil in acest stadiu sa gasim vreun fragment de avion la suprafata oceanului", a declarat Tony Abbott in cursul unei conferinte de presa la Sydney.

La peste 50 de zile de la disparitia sa, "majoritatea componentelor (avionului) inghitite de apa trebuie sa se fi scufundat", a declarat premierul Australian.

Zborul MH370 al Malaysia Airlines a disparut la 8 martie cu 239 de persoane la bord, dintre care 153 de chinezi. Avionul, care facea legatura intre Kuala Lumpur si Beijing, s-ar fi scufundat in sudul Oceanului Indian, dar nicio urma materiala a aparatului nu a fost gasita, in pofida unei operatiuni vaste de cautare navala si aeriana, desfasurata in largul coastelor estice ale Australiei.

Zona de impact a aparatului a fost definita gratie satelitilor care au inregistrat ultimele miscari ale avionului, precum si depistarii ultrasunetelor provenite probabil de la cutiile negre inainte de descarcarea bateriilor.

 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO