Un inalt oficial rus a vorbit despre unirea Moldovei cu Romania. "Nu avem in agenda schimbari de regim"
Adjunctul ministrului de Externe de la Moscova a comentat miercuri, in cursul unui interviu, optiunile internationale ale Republicii Moldova
Grigori Karasin, adjunctul sefului diplomatiei ruse, a facut cateva precizari legate de politica extyerna a Moldovei intr-un interviu publicat miercuri de Rossiskaia Gazeta, oficiosul guvernamental de la Moscova.
Rugat sa comenteze victoria Irinei Vlah, candidatul pro-rus, in alegerile pentru postul de bascan al regiunii autonome Gagauzia din Moldova, Karasin a declarat:
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
“Salutam victoria fortelor care in Moldova de azi sustin mentinerea de relatii prietenesti cu Rusia. Speram ca politicienii care sunt impotriva pierderii suveranitatii si a unirii cu Romania, care nu se grabesc sa se arunce in bratele unui bloc politico-militar si au o viziune realista asupra lumii, vor juca un rol mai important in politica din Moldova [n. red.: bascanul Gagauziei este si membru al guvernului Republicii Moldova]. Asta ar ajuta la o cooperare mai activa cu Chisinaul. Vrem sa dezvoltam relatiile cu Moldova.”
Reporterul l-a intrebat apoi pe Karasin daca Rusia intentioneaza sa foloseasca diverse ONG-uri si fundatii pentru a-si promova interesele in alte tari, “asa cum fac americanii”. Raspunsul adjunctului ministrului de Externe rus:
“Nu avem ambitii excesive, cum au americanii si alte puteri occidentale. Vrem doar ca ONG-urile sa contribuie la promovarea culturii ruse, limbii ruse si relatiilor de prietenie intre Rusia si alte state. Nu avem o agenda ascunsa in care sa se gaseasca schimbari de regim, ‘revolutii portocalii’, ‘Primavara Araba’ si alte asemenea proiect.”
In luna februarie a acestui an, Karasin a criticat autoritatile de la Chisinau fiindca nu-si dau acordul pentru deschiderea unui Consulat General al Rusiei la Tiraspol. Guvernul Moldovei si-a motivat refuzul prin faptul ca astfel s-ar face un prim pas pentru recunoasterea independentei Transnistriei.
Sursa: Pro TV
Etichete: Rusia, romania, moldova, diplomatie, unire, gagauzia,
Dată publicare:
08-04-2015 12:50