Cuplu de nord coreeni, arestat pentru că făcea produse de patiserie "în mod capitalist"

Ultima actualizare: 11-01-2020 21:05
nord coreeni
iStock

Un cuplu din Coreea de Nord care deținea o brutărie în Wangjaesan-ri a fost arestat pentru că și-a condus afacerea după "metode capitaliste".

Potrivit unor surse nord-coreene, cei doi au fost arestați în luna noiembrie pentră că "au făcut o avere" din vânzarea unui produs de patiserie cu specific chinezesc, numit "Prăjitura Lunii", scrie DailyNK.

În cei trei ani cât au deținut brutăria, cei doi au beneficiat și de fonduri prin programe guvernamentale, prin care au reușit să își extindă afacerea și să își crească nurmărul de angajați.

Phenianul importă acest tip de patiserie chinezească direct din țara vecină, însă prăjiturile produse de cei doi ar fi fost de o calitae mai bună, iar asta a atras foarte mulți clienți în brutăriile lor.

"Poliția i-a luat și în urma investigațiilor au fost exilați în mediul rural. Cei doi erau acuzați că au produss prăjituri 'contrafăcute', prin 'metode capitaliste', cum ar fi plătirea salariilor angajaților", a declarat o sursă nord-coreeană pentru DailyNK.

Cei doi au fost acuzați și de furt, după ce autoritățile din Coreea de Nord au găsit patru saci de făină în locuința acestora.

În timpul interogațiilor, cuplul ar fi fost bătut atât grav de autorități, încât bărbatul și femeia au fost desfigurați.

Aceleași surse din Coreea de Nord susțin că afacerea celor doi a fost închisă de persoane din guvern, invidioase pe succesul lor.

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO