Un cuplu a decis să locuiască pe nave de croazieră pentru tot restul vieții. I-ar costa jumătate din creditul ipotecar.

Ultima actualizare: 17-05-2022 13:16
Cea mai lungă croazieră din istorie - 6
Getty

Un cuplu a decis să locuiască pe un vas de croazieră pentru tot restul vieții, costurile fiind mult mai mici decât cele pe care le-ar fi suportat plătind un credit ipotecar.

Angelyn și Richard Burk au constatat că este mai ieftin să stai pe vase de croazieră decât să plătești creditul ipotecar, așa că și-au vândut casa.

Angelyn Burk, în vârstă de 53 de ani, a hotărât să se pensioneze din rolul ei de contabilă alături de soțul ei, Richard, la bordul unei nave, după ce a realizat că i-ar costa maximum 100 de dolari pe zi, însă lăsându-și o marjă de încă 35 de dolari la nevoie.

„Momentan, anul acesta, am rezervat 86 de zile de croazieră cu un cost mediu total de 89 de dolari pe zi pentru amândoi,” a spus Angelyn pentru CNN, adăugând: „Suma include cazare, mâncare, divertisment, transport, bacșiș și taxe”.

Aceasta a mai spus că suma se încadrează foarte bine în bugetul cuplului de pensionare, adăugând că există reduceri mari pentru viitoarele croaziere prin programe de loialitate.

Ce țări va vizita cuplul în 2022

Astfel, anul acesta cuplul va vizita Canada, Alaska, Costa Rica, Mexic, Japonia, Indonezia și Vietnam.

„Când planific croaziere, încerc să stau pe aceeași navă cât de mult posibil, cât timp costurile sunt bune,” a spus aceasta.

Aceasta a motivat decizia de a petrece majoritatea anilor de pensie în croazieră: „Unde altundeva poți să ai un resort care să te ducă în țări diferite în timp ce te relaxezi lângă piscină sau dormi într-un pat confortabil?”

Costurile traiului pe croazieră comparativ cu plata unui credit ipotecar mediu în Seattle

Până acum, cuplul a cheltuit 89 de dolari pe zi în 2022, ceea ce ar însemna 32.485 de dolari pe an, pentru a trăi pe nave de croazieră, conform Daily Mail.

Deși cei doi nu au dezvăluit cât plăteau pentru creditul ipotecar, aceștia au spus că ultima casă în care au locuit era în Seattle.
Acolo, costurile unui credit ipotecar fix de 30 de ani, cu avans de 20%, sunt, în medie, de 60.408 de dolari pe an.

CITEȘTE ȘI: Soluția unui britanic pentru a face față facturilor tot mai mari. Stă pe întuneric în casă și nu folosește apa caldă

Unul dintre cei mai mari consumatori de energie din casă. Câtă electricitate consumă

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO