Un cuplu a dat în judecată poliția, după ce un agent a confundat hibiscusul cu marijuana
Un cuplu din Statele Unite ale Americii a dat în judecată poliţia, după ce un agent ar fi confundat plantele de hibiscus pe care cei doi soţi le creşteau în locuinţa lor cu marijuana.
Audrey şi Edward Cramer, în vârstă de 66, respectiv 69 de ani, au iniţiat acţiuni juridice contra poliţiei şi a companiei de asigurări Nationwide Insurance Co., după un raid al oamenilor legii în reşedinţa lor, scrie Agerpres.
Soţii Cramer susţin că incidentul a început atunci când un agent al Nationwide Insurance a venit în locuinţa lor pentru a verifica o plângere întocmită pe 5 octombrie referitoare la daune provocate proprietăţii. Acesta a fotografiat plante de hibiscus din grădina cuplului şi le-a trimis la poliţie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cei doi soţi pretind că agentul de asigurare Jonathan Yeamans "a fotografiat în mod intenţionat plantele de hibiscus în asemenea manieră încât să nu se vadă că acestea aveau flori şi pentru a le face astfel să semene cu plante de marijuana". Femeia susține că trei ofiţeri de poliţie au scos-o cu forţa din locuinţă pe 7 octombie, în timp ce se afla doar în lenjerie intimă.
Soţii Cramer mai susțin că oamenii legii le-au pus cătuşe şi i-au obligat să stea în maşina de poliţie timp de patru ore, pe durata percheziţiei. Ei au declarat că au încercat să le spună poliţiştilor că plantele erau hibiscus, însă aceştia au insistat că era vorba despre plante de marijuana.
Prin acţiunea în instanţă deschisă împotriva departamentului de poliţie, a trei ofiţeri din cadrul acestuia, cuplul cere ''sume compensatorii'', ca şi acoperirea onorariilor avocaţilor şi costurile de judecată.