Cântăreață din Egipt, chemată în instanță, după ce și-a sfătuit fanii să nu bea apă din Nil


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 15 Noiembrie 2017 16:24
Categorie: Stiri Diverse
Sherine Abdel Wahab

O cântăreață egipteană este judecată sub acuzația că a „prejudiciat interesul public” după ce, în timpul unui concert în Emiratele Arabe Unite, a sugerat că oamenii care beau apă din fluviul Nil riscă se se îmbolnăvească.

Astfel, data procesului a fost stabilită pentru 23 decembrie, informează publicația The Guardian. Mai mult de atât, ea a fost exclusă din Uniunea Cântăreților din Egipt, după ce pe rețelele de socializare a apărut o filmare în care Sherine Abdel Wahab a fost rugată, la un concert, să cânte melodia „Mashrebtesh Men Nilha”, care se traduce prin „Ai băut vreodată apă din Nil”.

În acest context, ea a afirmat că oamenii care beau apă din Nil riscă să se aleagă cu schistosomiază, o boală cunoscută drept bilharzioză, provocată de larve parazitare, scrie BBC News. În schimb, ea și-a sfătuit fanii să bea „apă Evian”.

Astfel, Sindicatul Cântăreților Egipteni a anunțat, marți, după ce a analizat filmulețul, să o suspende pe artista de 37 de ani, pe motiv că „și-a bătut joc, fără motiv, de dragul nostru Egipt”. Mai mult, Uniunea a anunțat că a deschis o anchetă, astfel că ea nu va putea cânta până când nu răspunde la mai multe întrebări.

Într-un comunicat de presă, Abdel Wahab și-a cerut scuze și a calificat comentariul drept „o glumă stupidă”.

„Nu îmi amintesc să fi făcut acest comentariu, pentru că nici nu cred asta. Observația nu reflectă sentimentele mele personale față de țara mea. Multiubita mea țară Egipt și fii ai patriei, vă cer scuze din toată inima pentru suferințele pe care vi le-am cauzat”, a punctat cântăreața.

Schistosomiaza este o boală cronică, cauzată de larve parazitare, care trăiesc în apele proaspete din zone subtropicale și tropicale. În ultimii zeci de ani, programele naționale din mai multe țări, între care și Egipt, au reușit să reducă riscurile ca oamenii să dezvolte astfel de boli.

Sursa: BBC NEWS Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO