Un bebeluș s-a născut cu două penisuri și fără anus. Boala de care suferă afectează una din șase milioane de nașteri
Un băiețel din Pakistan s-a născut cu două penisuri și fără anus, potrivit unui articol publicat în International Journal of Surgery Case Reports.
Fenomenul medical rar, cunoscut sub numele de difalie, afectează una din șase milioane de nașteri. Băiatul va putea elimina scaunul printr-o deschidere creată prin intermediul unei colonoscopii de către medicii din Islamabad, conform Hindustan Times.
Potrivit jurnalului, cele două penisuri sunt „normale”, dar unul dintre ele era cu un cm mai lung decât celălalt. Conform radiografiilor la care a fost supus, bebelușul a urinat din ambele penisuri, deoarece avea o singură vezică atașată la două uretre. Fără să explice de ce, chirurgii de la Spitalul de Copii din cadrul Institutului de Științe Medicale din Pakistan au adăugat că nu s-a făcut nicio intervenție chirurgicală pentru a îndepărta falusul suplimentar.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În istoria medicinei au fost semnalate doar 100 de cazuri de difalie, primul fiind înregistrat în 1609.
Copilul, născut după 36 de săptămâni, ar fi fost externat după două zile și nu are antecedente de malformații congenitale în familie.
Deși nu se cunoaște decât un singur factor de risc care să ducă la apariția difaliei, se pare că aceasta se dezvoltă atunci când se formează organele genitale în uter. Există difalii complete și parțiale, atunci când ambele falusuri sunt fie bine dezvoltate, fie când unul este mai mic sau, respectiv, deformat. În cel mai recent caz raportat, un penis măsura 1,5 cm, în timp ce celălalt avea 2,5 cm.
În cazurile de difalii parțiale, se poate efectua o îndepărtare chirurgicală, în timp ce difaliile complete pot fi tratate în funcție de disconfortul pacientului. Potrivit medicilor, 1% dintre pacienții cu difalii se confruntă, de asemenea, cu o problemă la nivelul rectului.