Un bărbat întors în Spania după reluarea zborurilor și-a găsit locuința ocupată ilegal de români. Ce a făcut
Aproape 2.000 de locuințe din regiunea spaniolă Andaluzia au ajuns să fie ocupate ilegal, cel mai mare nivel atins vreodată, spre disperarea proprietarilor care trebuie să apeleze la instanțe ca să scape de chiriașii ilegali.
Poliția și serviciile sociale fac cu greu față situației. Legea a fost modificată recent, dar sunt necesare luni întregi și multe înfățiștări în instanță pentru a obține un rezultat, potrivit Euro Weekly News.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mulți expați britanici care au revenit în Andaluzia după ridicarea restricțiilor de călătorie au descoperit că încuietorile le-au fost schimbate, iar în locuințele le fuseseră ocupate ilegal.
Asta a pățit și Mark Holmes, care nu a putut intra în locuința sa din Calahonda, ocupată ilegal de mai multe persoane de origine română. Poliția a fost chemată, iar „chiriașii” a arătat un contract care le dădea dreptul să fie acolo.
În cele din urmă, documentul s-a dovedit fals, iar românul a plecat înainte de a se ajunge în instanță, după ce a primit 1.000 de euro de la proprietar pentru a-și găsi o altă locuință.