Un american si un australian, ambii profesori, au fost rapiti la Kabul de barbati inarmati

Ultima actualizare: 11-08-2016 07:00
harta kabul - cnn

Un american si un australian, ambii profesori la Universitatea americana din Kabul, au fost rapiti duminica seara in centrul capitalei, au anuntat luni serviciile de securitate afgane, potrivit AFP.

''Cei doi profesori straini au fost rapiti ieri seara de barbati inarmati in centrul Kabulului, pe soseaua Dar-ul-Aman'', numele fostului palat regal, a explicat pentru AFP un membru al serviciilor de securitate afgane care a tinut sa-si pastreze anonimatul.

Autoritatile de la Washington si Canberra au manifestat prudenta in legatura cu acest incident. ''Suntem la curent cu informatiile privind rapirea unui cetatean american la Kabul, dar din motive de confidentialitate preferam sa ne abtinem de la orice comentariu'', a spus un diplomat american.

In Australia, un purtator de cuvant al Departamentului Afacerilor Externe a afirmat ca pare sa fie vorba ''aparent de o rapire''. ''Ambasada Australiei in Afganistan incearca sa verifice informatiile privitoare la rapirea unui cetatean australian la Kabul'', a mentionat el.

In cazul Australiei, acesta este al doilea caz de rapire a unui cetatean de-al sau dupa cel inregistrat la finalul lui aprilie, la Jalalabad, cand victima a fost lucratoarea umanitara Katherine Jane Wilson. Soarta acesteia este necunoscuta in prezent.

In ultima perioada, la Kabul s-au inregistrat mai multe rapiri, tintele fiind mai ales strainii care lucreaza pentru organizatii umanitare. La inceputul lunii iunie, o indianca din cadrul Fundatiei Agha Khan a fost rapita in plin centrul capitalei afgane si eliberata dupa cateva saptamani, pe 23 iulie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO