UE ar putea interzice kebapul deoarece ar conține fosfați


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 01 Decembrie 2017 15:11
Categorie: Stiri externe
Kebab

Parlamentul European ar putea interzice comercializarea cărnii din care se fac kebap-urile întrucât acestea ar conține diverși fosfați.

Fosfații s-ar face responsabili de păstrarea cărnii proapete și condimentate, scrie The Guardian.

Se estimează că doar în Marea Britanie peste 1,3 milioane de kebab-uri sunt vândute în fiecare în peste 20.000 de magazine.

"Dacă Parlamentul European va lua această măsură, atunci ar fi pedeapsa capitală pentru întreaga industrie a kebap-ului din Uniunea Europeană", a declarat Kenan Koyuncu, reprezentant al asociația germană a producătorilor de kebab.

O analiză științifică efectuată în 2012 a sugerat o posibilă legătură între fosfați, atunci când sunt utilizați ca aditivi alimentari, și bolile de inimă, deși dovezile rămân neconcludente.

Normele UE interzic, în mod normal, utilizarea aditivilor fosfați în prepararea cărnii, în cazul în care sunt folosiți pentru protejarea aromelor și pentru reținerea apei, dar există și excepții, iar legea nu specifică nimic cu privire la utilizarea lor în carnea de kebab congelată.

Comisia pentru Sănătate a Parlamentului European a votat săptămâna aceasta o propunere a Comisiei Europene care ar fi permis utilizarea acidului fosforic, a fosfatului și a polifosfatului în carnea de kebap din carne de oaie, miel, carne de vită, carne de vită sau pasăre.

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO