Ucraina în beznă. Cum se văd din satelit penele de curent ce afectează țara invadată de ruși FOTO
NASA a prezentat imagini satelitare ale Ucrainei în beznă, din cauza penelor masive cauzate de bombardamente ruseşti, miercuri, imagini amplu postate pe reţele de socializare de către conturi pro-Kremlin cu scopul de a lăuda succesul Moscovei.
Într-o fotografie realizată de Agenţia spaţială americană la 24 noiembrie, la o zi după aceste atacuri, apre o masă în mare parte întunecată în mijlocul Europei, relevând o Ucraină afectată de pene de curent, în timp ce Moscova şi aglomeraţia moscovită, în Rusia, stălucesc puternic, mai la nord.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Altă fotografie - datată în ianuarie - surprinde marile aglomeraţii din Ucraina în mare parte luminate.
Cele două imagini, puse una lângă alta, arată amploarea penelor de curent cazuate de către bombardamentele ruse în Ucraina.
Aceste imagini au fost împărtăşite de către navigatori pe Internet pro-Kremlin, cu scopul de a lăuda succesul strategiei ruseşti.
”!Infrastructura Ucrainei va fi demolată, iar Ucraina va fi trimisă în secolul al XVIII-lea”, avertiza miercuri, la BFMTV, vicepreşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Piotr Tolstoi.
Peste şase milioane de gospodării ucrainene nu aveau curent vineri, în scădere de la cele 12 milioane de miercuri, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.
Kievul - 600.000 de gospodării fără curent -, Odesa, Liovul, Viniţia şi Dnipropetrovskul sunt cele mai afectate oraşe de aceste pene,.
Strategia Moscovei vizează - începând din octombrie - bombardarea instalaţiilor energetice ucrainene.
Această strategie este denunţată drept o ”crimă de război” de către aliaţii din Occident al Ucrainei.