Turiștii americani și chinezi nu vor mai putea intra în Europa după 1 iulie

30-06-2020 13:18


Turiștii americani și chinezi, dar și cei brazilieni, nu vor putea intra în Europa după 1 iulie, ca măsură de prevenție, potrivit oficialilor de la Bruxelles.

În schimb, sunt așteptați călători din Japonia, Australia și Coreea de Sud, state considerate sigure din punct de vedere sanitar. În fiecare an, Europa era vizitată de 15 milioane de americani. Lipsa lor este o lovitură puternică pentru sectorul turistic din mai multe țări.

Italia, una dintre țările cele mai afectate de pandemie, dar și destinaie de top în preferințele străinilor, spera să își revină în această vară prin turism. Sectorul contribuie cu 13 procente la produsul Intern Brut. Însă realitatea este alta. Restaurantele din Roma, de exemplu, sunt mai mult goale.

Proprietar local: "(Turiștii americani) sunt foarte importanți. Este o țară cu mulți locuitori și numărul turiștilor este foarte ridicat. Ei vin întotdeauna la Roma, vin mereu aici. Dacă nu vin, totul va fi redus".

Proprietar restaurant: "Pentru noi este o tragedie. Pentru că lucrăm în turism, obișnuiam să fim centrul lumii (din punct de vedere al turismului), acum, nu mai știu. Nici nu mai știu ce aduce viitorul. Ne temem de viitor".

Și în Barcelona, perspectiva unei veri fără turiști din Staele Unite stârnește teamă. Mai ales pentru taximetriști, care spun că la fiecare 10 clienți, doi erau americani.


Antreprenor: "Privind din punct de vedere turistic, nu este bine. Pentru siguranța națională, protecția sănătății, dacă se face așa ceva cred că este de bine. Dar sperăm că lucrurile vor fi mai bune și toți vor putea veni în vizită, fie că sunt din Statele Unite, din Rusia, oricine poate veni."

Situația este la fel de dificilă pentru turism și în Franța. Terasele de pe Champs-Élysées sunt mai mult goale. Iar în Grecia, piețele publice și tavernele sunt de asemenea pustii.

Grecii speră că lucrurile se vor schimba săptămâna aceasta: de mâine se reiau zborurile internaționale pe aeroporturile regionale din țară. Până acum, cursele plecau doar din Atena și Salonic.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO