Trupele speciale britanice, fotografiate pentru prima data operand pe teritoriul Siriei. Imaginile prezentate de BBC

Ultima actualizare: 12-08-2016 07:13
trupe britanice in Siria - BBC

BBC prezinta imagini care arata pentru prima data trupe speciale britanice operand la sol in Siria.

Imaginile obtinute de BBC in exclusivitate surprind trupe speciale britanice patruland in vehicule Thalabs in apropierea unei baze militare a rebelilor sirieni, langa granita dintre Siria si Irak.

Imaginile au fost realizate in luna iunie iar BBC sustine ca este pentru prima data cand fortele britanice sunt fotografiate operand pe teritoriul Siriei.

Potrivit sursei citate, soldatii britanici asigurau perimetrul unei baze a fortelor rebele siriene in urma unui atac al ISIS.

Vehiculele militare Thalabs sunt modele Toyota puternic modificate. Soldatii sunt inarmati cu rachete antitanc, arme cu luneta si artilerie grea.

Ministerul Apararii din Marea Britanie a refuzat sa comenteze imaginile.

Noua lovitura data de coalitia antijihadista contrabandei cu petrol a Statului Islamic

Coalitia internationala antijihadista a distrus 83 de camioane-cisterna ale gruparii jihadiste Statul Islamic, care transportau petrol in estul Siriei duminica, a anuntat luni Ministerul Apararii american, citat de AFP.

Bombardamentul a fost efectuat de mai multe avioane duminica seara, in provincia Deir Ezzor, in apropiere de frontiera irakiana, potrivit purtatorului de cuvant al Pentagonului Matthew Allen.

Aceste atacuri aeriene au facut parte din operatiunea Tidal Wave II, "destinata sa atace reteaua de distributie a operatiunilor de contrabanda cu petrol a Statului Islamic si sa deterioreze capacitatea lor de a-i finanta operatiunile", a adauhat el.

Pentru moment, nu se stie daca soferii acestor vehicule au fost avertizati anterior de atacuri. Doua bombardamente anul trecut permisesera deja coalitiei conduse de SUA sa distruga circa 400 de camioane-cisterna ale SI.

Pilotii americani lansasera atunci manifeste inaintea atacurilor, avertizandu-i pe soferi de iminenta bombardamentelor, intrucat soferii nu erau membri ai SI, potrivit Pentagonului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO