Trump a declasificat documente legate de implicarea Rusiei în alegerile din 2016 și e-mailurile lui Clinton
Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că a declasificat toate documentele legate de investigaţiile privind interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.
De asemenea, au fost declasificate și documentele privind folosirea de către contracandidata sa Hillary Clinton a unui server privat pentru email-uri guvernamentale, relatează nypost.com.
''Am autorizat complet Declasificarea totală a tuturor documentelor legate de cea mai mare CRIMĂ politică din Istoria Americii, Farsa Rusească. La fel şi pentru Scandalul Email-urilor lui Hillary Clinton'', a scris Trump pe Twitter.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Anunţul său survine după ce directorul comunităţii naţionale de informaţii a SUA, John Ratcliffe, a declasificat documente ce relevă că fostul director al CIA John Brennan l-a informat pe fostul preşedinte Barack Obama cu privire la o sesizare conform căreia Hillary Clinton a ordonat ''un plan de campanie pentru a provoca un scandal'' privind o legătură a lui Donald Trump cu Rusia.
Ratcliffe a prezentat postului Fox News un set de note nedatate ale lui Brennan despre informarea pe care i-a prezentat-o lui Obama care a conţinut aceste alegaţii şi o recomandare pentru investigaţie transmisă de CIA către FBI cu descrierea cazului.
În replică, într-un interviu acordat postului CNN, John Brennan l-a acuzat pe Ratcliffe că desecretizează selectiv documente în favoarea lui Trump înaintea alegerilor de luna viitoare într-un demers motivat politic.
''Acelea au fost notele mele din perioada din 2016 când i-am informat pe preşedintele Obama şi restul echipei de securitate naţională despre ce erau pregătiţi ruşii să facă şi am dat exemple despre tipul de acces pe care comunitatea de informaţii americană îl avea la informaţii ruseşti şi ce discutau ruşii şi ce credeau ei'', explică Brennan.
Fostul director al CIA mai spune că l-a informat atunci pe Obama că, potrivit informaţiilor obţinute, serviciul de securitate rus consideră că Hillary Clinton a aprobat ''o propunere a unuia dintre consilierii ei de politică externă pentru a-l defăima pe Trump prin provocarea unui scandal care să pretindă o interferenţă a serviciului de securitate rus'', cu obiectivul ''de a distrage atenţia publicului de la (scandalul privind) folosirea de către ea a unui server privat de e-mail'' în perioada când a fost secretar de stat.
''Dacă ceea ce ruşii sesizează este că Hillary încerca de fapt să dezvăluie legăturile despre care s-a vorbit dintre Trump şi ruşi, dacă această informaţie este corectă şi este un mare 'dacă', atunci nu este nimic ilegal în toată aceasta'', a încheiat Brennan.
Sursa: Agerpres
Etichete: Rusia, donald trump, hillary clinton, alegeri 2016,
Dată publicare:
07-10-2020 17:13