Trei cadre medicale vaccinate cu AstraZeneca, în Norvegia, internate în spital cu cheaguri de sânge

Ultima actualizare: 13-03-2021 21:40
AstraZeneca
Shutterstock

Trei persoane care lucrează în domeniul sănătății, în Norvegia, și care au fost imunizate recent cu serul de la AstraZeneca, au ajuns în spital, după ce au suferit hemoragii și au dezvoltat cheaguri de sânge.

Toate cele trei persoane internate în spital au sub 50 de ani.

"Nu știm dacă aceste cazuri sunt legate de vaccin", a declarat, într-o conferință de presă, Sigurd Hortemo, medic senior la Agenția Norvegiană pentru Medicamente, potrivit Reuters.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) investighează cele trei cazuri apărute după vaccinarea cu AstraZeneca, a mai spus Sigurd Hortemo, medic senior la Agenția Norvegiană pentru Medicamente.

"Au simptome foarte neobișnuite: sângerări, cheaguri de sânge și un număr scăzut de trombocite din sânge", a declarat, pentru postul de radio NRK, Steinar Madsen, directorul medical al Agenției Norvegiene pentru Medicamente.

"Sunt destul de bolnavi... Luăm acest lucru foarte în serios", a mai spus el, adăugând că autoritățile au fost notificate despre aceste cazuri sâmbătă.

Norvegia a oprit joi administrarea vaccinului anti-Covid de la AstraZeneca, după o decizie similară a Danemarcei. Islanda a urmat exemplul celor două țări.

De asemenea, Austria a încetat să mai folosească un lot de doze AstraZeneca, ca urmare a unei investigații la un pacient vaccinat care a dezvoltat embolie pulmonară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO