Șase bolnavi de COVID-19 au murit într-un spital din Iordania, după ce au rămas fără oxigen. Instalația s-a defectat

Dată publicare: 13-03-2021 15:20
Dată actualizare: 13-03-2021 15:35


ATI

Șase pacienți infectați cu COVID au murit într-un spital din Iordania, în urma unei defecțiuni a sistemului de oxigenare al spitalului. La acest moment, nu se cunoaște cauza acesteia.

 

Cele șase persoane erau internate într-o unitate medicală publică din Salt, Iordania, și aveau nevoie de suport respirator, relatează Reuters și news.ro.


Potrivit surselor citate, nu se ştie momentan de ce s-a cauzat această defecţiune care a determinat decesul pacienților. Aceasta ar fi afectat terapia intensivă, maternitatea şi secţiile de coronavirus în noul spital guvernamental din Salt, la vest de capitala Amman.

Ministrul Sănătăţii, Nathir Obeidat, a vizitat spitalul şi s-a întâlnit cu personalul, în timp ce forţele de securitate au înconjurat zona pentru a preveni probleme între rudele pacienţilor.

Iordania se confruntă cu o creştere a infecţiilor COVID-19 atribuite în principal transmiterii rapide a variantei britanice a virusului. Iordanienii au anunţat săptămâna trecută măsuri mai stricte pentru a reduce răspândirea COVID-19 şi au reimpus un lockdown complet vinerea.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO