Transsexualii din Thailanda, in rochii si machiaj, la cozi uriase, in timpul recrutarii in armata. "Mi-e frica sa fiu soldat"

thailanda

 Transsexualii din Thailanda sunt obligati sa stea la cozi uriase, purtand rochii si machiaj, in timpul procedurii de recrutare in armata acestei tari, in cadrul unui eveniment anual denumit ”Ziua loteriei”, informeaza Daily Mail, preluat de news.ro.

 Femeile transgender din Thailanda, cunoscute adeseori sub numele ”ladyboys”, sunt obligate sa participe la evenimentele ocazionate de procedura de recrutare pentru armata nationala din aceasta tara, in ciuda faptului ca aceste persoane nu se identifica cu genul masculin.

Thailanda impune oricarui barbat in varsta de cel putin 21 de ani sa participe la ”Ziua loteriei”, in timpul careia trebuie sa se inscrie in armata nationala, pentru a efectua un stagiu militar de doi ani.

Femeile transgender pot sa obtina certificate de exonerare, dar trebuie sa se prezinte in mod obligatoriu la acel eveniment, la care participa aproximativ 100.000 de barbati, deoarece legislatia thailandeza nu permite cetatenilor acestei tari sa isi schimbe genul pe documentele de identitate.

Citește și
Kim Jong-Un
Armata americana, distrusa de nord coreeni intr-un clip de propaganda. Kim Jong-Un ameninta ca va transforma SUA in "cenusa"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Obligatia de a participa la ”Ziua loteriei” a generat sentimente de rusine si un stres emotional puternic in randul multora dintre femeile trans din Thailanda si a fost aspru criticata de asociatiile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transgender), precizeaza Khaosodenglish.com.

Dupa multi ani de dezbateri, Tribunalul Administrativ a decis ca sexul biologic nu trebuie neaparat sa se potriveasca cu genul cu care se identifica o persoana, iar recrutii transsexuali pot fi exceptati de la incorporare.

Cu toate acestea, femeile transgender trebuie sa prezinte acele scutiri in ziua recrutarii pentru a dovedi faptul ca nu sunt eligibile pentru incorporare.

Printre recrutii din acest an s-a aflat si Patra Wirunthanakij, cunoscuta sub numele de Nadia. Ea este o fosta Miss Mimosa Queen din Thailanda, un concurs de frumusete la care participa doar femei trans.

In cultura thailandeza, femeilor trans li se spune adeseori ”Katoeys”, un termen controversat, echivalentul termenului occidental ”ladyboys”.

Un alt recrut din acest an a fost si Rusanan Reunmoon, care a declarat pentru Thai Visa: ”Nu vreau sa fiu soldat. Vreau sa fie femeie. Nu sunt inca femeie 100%, intrucat nu mi-am extirpat inca partile care sunt in plus”.

Wisanu Nuanjan, care este originara din Wangthong, a adaugat: ”Lucrez in Chiang Mai. Nu am facut inca o tranzitie completa. Am participat la multe concursuri de frumusete si am iesit intotdeauna prima. Mi-e frica sa fiu soldat - e minunat ca nu am fost aleasa”.

In ”ziua loteriei”, organizata pe intregul teritoriu national in luna aprilie din fiecare an, barbatii si femeile trans se aliniaza si stau la cozi impresionante in timpul procedurii de recrutare.

Fotografii realizate in Phayao, Phrae si Korat arata sute de cetateni thailandezi in timp ce stau la cozile din timpul recrutarii din acest an.

In Phrae, opt femei trans care au participat la recrutare au reusit sa evite sa fie selectate de reprezentantii armatei nationale. Dintre cei 500 de participantii din aceasta zi, doar 60 de barbati au fost alesi.

Bangkok este considerata ”capitala trans” a lumii si Thailanda este tara in care sunt realizate cele mai multe operatii de schimbare de sex din intreaga lume.

Inainte de recrutarea din acest an, membri ai guvernului, reprezentanti ai companiilor mass-media si ai asociatiilor LGBT se reunesc pentru a stabili liniile principale de comportament pentru recrutii trans, spunand ca procesul recrutarii este adeseori ”stresant”, in special din cauza atentiei sporite a presei, care a transformat participarea persoanelor trans la recrutare intr-un prilej de glume care sunt difuzate in buletinele de stiri.

”Multi dintre angajatii companiilor de presa din Thailanda ne descriu si acum in stirile lor intr-o maniera glumeata”, a spus Ronnapoom Samakkeekarom, reprezentant al Aliantei Transgender pentru Drepturile Omului. ”Unii dintre ei induc astfel un stres si mai mare recrutilor transgender”.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Armata SUA lucreaza la un proiect secret. Cum vrea Pentagonul sa opreasca ISIS sa lanseze ''drone sinucigase
Armata SUA lucreaza la un proiect secret. Cum vrea Pentagonul sa opreasca ISIS sa lanseze ''drone sinucigase" autonom

Programul de Forta si Protectie Mobila a fost lansat de DARPA (Agentia de Proiecte si Cercetare de Aparare Avansata), din cadrul Pentagonului.

Armata americana, distrusa de nord coreeni intr-un clip de propaganda. Kim Jong-Un ameninta ca va transforma SUA in
Armata americana, distrusa de nord coreeni intr-un clip de propaganda. Kim Jong-Un ameninta ca va transforma SUA in "cenusa"

Kim Jong-Un a lansat un filmulet de propaganda care infatiseaza trupele nord-coreene in timp ce distrug portavioane si bombardiere americane.

Presedintele Iohannis a anuntat cati militari vom trimite pentru a apara Polonia de rusi. Ce asteptari are Romania de la NATO
Presedintele Iohannis a anuntat cati militari vom trimite pentru a apara Polonia de rusi. Ce asteptari are Romania de la NATO

Presedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) in sedinta, marti la pranz. Pe agenda s-au aflat programul de inzestrare a Armatei si mandatul Romaniei la summit-ul NATO

Patru brutari, arestati de armata in
Patru brutari, arestati de armata in "razboiul painii" din Venezuela. Ce au descoperit autoritatile ca faceau cu faina

Criza provocata de politicile socialiste ale guvernului din Venezuela duce la situatii greu de inchipuit.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.