Tragedia se repeta pentru Malaysia Airlines. Boeing-ul 777 prabusit in luna martie, nu a fost gasit nici pana azi
Un avion al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit joi seara in Ucraina. Zborul MH17 a disparut de pe radar undeva la granita cu Rusia, iar presedintele ucrainean Petro Porosenko nu exclude varianta ca acesta a fost doborat de o racheta.
Din pacate pentru compania aviatica, nu este primul incident grav cu care Malaysia Airlines se confrunta in acest an. In ziua de 8 martie 2014, zborul 370 a disparut de pe radare. Avionul, de asemenea un Boeing 777, avea 239 de oameni la bord.
Dupa patru luni de cautari, echipele de salvare nu au gasit epava avionul, care, potrivit ultimelor rapoarte, s-ar fi prabusit in sudul Oceanului Indian. Autoritatile australiene, implicate si ele in ancheta, au declarat ca aeronava se afla pe pilot automat in momentul prabusirii.
Zborul MH370 asigura legatura intre Kuala Lumpur si Beijing si a disparut o ora mai tarziu dupa ce a decolat din capitala Malaysiei, la ora 00.41 (18.41 ora Romaniei). Cautarile s-au concentrat intr-o prima faza in Marea Chinei de Sud, pe coasta orientala a Malaysiei, inainte ca noi elemente sa le reorienteze.
Disparitia avionului Boeing 777 a mobilizat eforturile a peste 25 de tari, angajate in cautari incepand din nordul Thailandei pana in Asia Centrala pentru coridorul nordic (care acopera o parte din China) si incepand din Indonezia pana in sudul Oceanului Indian pentru coridorul sudic.
Australia, alaturi de Indonezia, au efectuat cautari in coridorul sudic, care trece la cateva sute de kilometri de coasta sa de vest.
Zborul MH370 era "foarte probabil" pe pilot automat atunci cand s-a prabusit
Avionul care efectua zborul MH370 Malaysia Airlines era "foarte probabil" pe pilot automat atunci cand s-a prabusit in Oceanul Indian, la terminarea carburantului, a declarat joi vicepremierul australian, relateaza AFP.
"Putem spune, cred, ca este foarte probabil ca avionul era pe pilot automat. Altfel nu ar fi trasat traiectoria foarte regulata care a fost identificata cu ajutorul datelor prin satelit", a declarat Warren Truss, a carui tara coordoneaza cautarile in Oceanul Indian.
Zona de impact a aparatului a fost definita gratie satelitilor care au inregistrat ultimele miscari ale avionului, precum si depistarii ultrasunetelor provenite probabil de la cutiile negre inainte de descarcarea bateriilor.Avionul este in continuare de negasit, in pofida unor ample cautari efectuate de atunci. La fel ca numeroase familii chineze, francezul Guislain Wattrelos, a carui sotie si doi copii se aflau la bord, s-a declarat convins ca Boeingul "a fost deturnat" si ca "se ascunde ceva".
Rude ale pasagerilor vor sa ofere suma de cinci milioane de dolari (3,7 milioane de euro) oricarei persoane detine informatii despre disparitia avionului.
Teorie controversata in cazul avionului din Malaysia: "Disparitia MH370 nu a fost intamplatoare"
Ewan Wilson, un pilot de linie din Noua Zeelanda, si jurnalistul Geoff Taylor au scris o carte in care sustin o teorie socanta in ceea ce priveste avionul Malaysian Airlines care a disparut in Oceanul Indian.
Cei doi sustin in cartea "Good Night Malaysian 370: The truth behind the loss of Flight 370", dupa analizarea tuturor ideilor posibile, ca disparitia avionului MH370 nu a fost intamplatoare, potrivit Daily Mail."De dragul rudelor celor disparuti, adevarul trebuie scos la iveala. Ceea ce s-a intamplat cu MH370 nu a fost un accident. Totul a fost calculat si intentionat", a spus Taylor.
Ewan si Geoff isi incep cartea cu ziua in care MH370 a decolat de pe avionul din Kuala Lumpur si apoi analizeaza tot ce s-a intamplat si cum au abordat autoritatile situatia.
Sursa: Pro TV
Etichete: Rusia, Ucraina, violente, Malaysia Airlines, accidente aviatice,
Dată publicare:
17-07-2014 19:45