The Times: Marea Britanie nu va acorda Ucrainei permisiunea de a atinge ținte în Rusia fără acordul SUA
Marea Britanie nu va „acționa singură” acordând Ucrainei permisiunea de a lansa lovituri cu arme cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor din Rusia, scrie The Times, citând o sursă.
Guvernul britanic consideră că sistemele americane de ghidare sunt esențiale pentru atingerea țintelor cu rachete cu rază lungă de acțiune.
În același timp, ei cred că Statele Unite vor acorda, cel mai probabil, permisiunea pentru lovituri la Adunarea Generală a ONU, care s-a deschis pe 10 septembrie – deși există dezacorduri în administrația președintelui Joe Biden pe această temă.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În același timp, președintele Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, ca răspuns la o întrebare a jurnaliștilor dacă a fost luată o decizie cu privire la loviturile cu arme americane cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor din Rusia, acesta a răspuns că nu are „anunțuri” despre schimbări în Politica Casei Albe în această problemă.
Pe 11 septembrie, după o vizită comună a secretarului de stat american Antony Blinken și a ministrului britanic de externe David Lammy la Kiev, ziarul The Guardian, citând surse, a scris că Marea Britanie a decis să permită Ucrainei să folosească rachete de croazieră Storm Shadow pentru a lovi ținte în Rusia.
Cu toate acestea, nu au fost făcute anunțuri publice în timpul sau după vizită.
Pe 14 septembrie, The Times a scris că cinci foști miniștri britanici ai apărării și fostul prim-ministru Boris Johnson au făcut apel la actualul șef al guvernului, Keir Starmer, să permită Ucrainei să folosească rachete Storm Shadow împotriva țintelor din Rusia, chiar și fără sprijinul SUA.
În aceeași zi, a avut loc o întâlnire între Keir Starmer și Joe Biden, care a încheiat, de asemenea, fără declarații pe această temă.
Sursa: The Time
Etichete: Rusia, Ucraina, SUA, Marea Britanie, rachete cu raza lunga,
Dată publicare:
17-09-2024 09:58