The Telegraph: Kovesi, o "eroina" pentru sustinatori, un "dusman incurabil" pentru inamici. "Nu au fost prinsi toti coruptii"
Toti romanii onesti, care doresc o societate construita pe corectitudine si respect si ale caror atitudini si actiuni arata ca vor o Romanie fara coruptie sunt puternici, a estimat miercuri procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Kovesi.
Intr-un interviu pentru cotidianul britanic The Telegraph, preluat de Agerpres, Kovesi a raspuns unei remarci conform careia, datorita eforturilor anticoruptie pe care le coordoneaza, ea a devenit cea mai puternica persoana din Romania.
Publicatia britanica face o scurta prezentare a sefei DNA, apreciind ca pentru inamicii sai ea este un ''dusman incurabil'', iar pentru sustinatori Laura Codruta Kovesi este o ''eroina'', ''singura persoana care in cele din urma a infruntat elita corupta si puternica despre care ei cred ca a jefuit tara timp de decenii''.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De cand Kovesi conduce DNA, institutia s-a transformat intr-o organizatie plina de dinamism, adauga publicatia britanica.
Laura Codruta Kovesi a prezentat succint bilantul DNA, precizand ca numai anul trecut institutia a pus sub acuzare 1.250 de persoane pentru fapte de coruptie la nivel inalt si mediu, printre care un premier, cinci ministri, 16 de deputati si cinci senatori, 97 de primari si viceprimari, 32 de directori de companii nationale si 497 de persoane cu functii de conducere din institutiile publice.
Sefa DNA a recunoscut ca, in pofida eforturilor sale, ''nu au fost prinsi toti cei corupti'', dar a adaugat ca romanii vad acum ca cei care pareau 'impenetrabili' fata de statul de drept se confrunta acum cu justitia.
'Faptul ca ministri, senatori, adjuncti de secretari de stat si alti oficiali publici sunt anchetati de DNA si condamnati de instante demonstreaza ca toti sunt egali in fata legii, indiferent de pozitia lor sociala si de averile pe care le detin', a afirmat ea.
Kovesi a mentionat ca acest lucru a dus la o schimbare de mentalitate a romanilor, care mult timp au considerat coruptia o parte a vietii pe care trebuiau sa o indure.
''In ultimii trei ani, tot mai multi oameni au prezentat plangeri legate de faptul ca li s-a cerut mita si tot mai multi functionari publici ne notifica faptul ca au informatii despre fapte de coruptie'', a explicat sefa DNA pentru publicatia britanica.
Sursa: The Telegraph
Etichete: dna, Laura Codruta Kovesi, the telegraph,
Dată publicare:
15-12-2016 11:45