Teste pentru coronavirus realizate de la o distanță de zeci de metri. Descoperirea făcută în Israel
Un grup de cercetători israelieni a dezvoltat o metodă pentru diagnosticarea de la distanţă a coronavirusului cu ajutorul fasciculului laser, a anunţat Universitatea Bar Ilan din centrul Israelului, citată luni de agenţia Xinhua.
Dispozitivul percepe de la distanţă, chiar şi de la zeci de metri, modificări ale motilităţii ţesuturilor, provocate de boală.
Acest dispozitiv poate identifica simptome precum o activitate pulmonară îngreunată, febră sau reducerea saturaţiei oxigenului în sânge.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Dispozitivul nostru poate simţi de la distanţă nano-motilitatea ţesutului de lângă vasele de sânge şi poate detecta modificări ale motilităţii ca urmare a acestor parametri", au spus cercetătorii.
Potrivit echipei, capacitatea noii metode de a diagnostica de la distanţă poate să scadă riscul de infectare al personalului medical.
Într-un alt studiu realizat de aceeași instituție, cercetătorii lucrează la dezvoltarea anticorpilor care pot fi injectaţi, pentru a acționa ca un vaccin pasiv contra coronavirusului, mai notează Xinhua, citată de Agerpres.
Crearea noilor anticorpi se face prin "maparea" anticorpilor pacienţilor care s-au vindecat după ce au contractat noul coronavirus.