Temutele arme cu care s-au dotat Gardienii Revoluţiei din Iran. Israelul, din nou amenințat: „Nu există cale de mijloc”
Gardienii Revoluţiei din Iran şi-au dotat forţele navale cu noi rachete şi drone, a relatat vineri televiziunea de stat iraniană, în contextul în care tensiunile se intensifică în regiune, după asasinarea liderului politic al Hamas la Teheran.
"Un număr mare de noi rachete de croazieră antinavă au fost adăugate forţelor navale ale Gardienilor Revoluţiei, la ordinele liderului" lor, potrivit televiziunii iraniene.
Rachetele "au capacităţi noi, mai ales un focos exploziv de mare putere", a adăugat televiziunea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Conform televiziunii iraniene, un total de 2.654 de sisteme militare, inclusiv rachete cu rază lungă şi medie, drone explozive, de luptă şi recunoaştere, precum şi unităţi de război electronic au fost integrate forţelor navale ale Corpului Gardienilor revoluţiei islamice.
"Dacă nu suntem capabili să înfruntăm inamicul în profunzimea mărilor şi oceanelor în orice moment şi să-l oprim la distanţă, vom întâmpina inevitabil probleme la frontierele noastre naţionale", a declarat generalul Hossein Salami, şeful Gardienilor revoluţiei.
"În lumea de astăzi trebuie să fii puternic pentru a supravieţui şi a fi în siguranţă; nu există cale de mijloc", a adăugat generalul, în cursul unei defilări la care a fost prezentat noul arsenal, potrivit Agerpres.
Hamas şi Iranul învinuiesc Israelul
Regiunea este în stare de alertă în aşteptarea unui eventual atac al Iranului sau aliaţilor săi împotriva Israelului, în urma asasinării, săptămâna trecută, la Teheran, a liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh. Hamas şi Iranul acuză Israelul, care nu a revendicat asasinatul, iar Teheranul a promis o ripostă, în timp ce eforturile diplomatice continuă pentru a evita o escaladare militară în regiune.
Israelul a comis o "eroare strategică" prin uciderea liderului Hamas şi îl va "costa scump", a declarat joi pentru AFP ministrul iranian de Externe ad interim, Ali Bagheri.
Teheranul a salutat atacul fără precedent al Hamas din Israel din 7 octombrie anul trecut care a declanşat războiul din Fâşia Gaza, dar insistă că nu este implicat.