Tarile care nu respecta standardele UE privind statul de drept pot ramane fara fonduri. Planul luat in calcul de Germania

Dată publicare: 31-05-2017 07:50
Dată actualizare: 03-06-2017 07:08


UE

Germania ia in calcul taiarea fondurilor europene pentru tarile care nu respecta standardele UE privind statul de drept.

Statele membre care nu indeplinesc standardele Uniunii Europene in ceea ce priveste statul de drept ar putea pierde accesul la anumite fonduri europene, potrivit propunerilor consultate marti de Reuters ale guvernului german referitoare la reformarea sistemului fondurilor de coeziune, relateaza Agerpres.

Documentul de sapte pagini sugereaza ca platile fondurilor de coeziune ar putea fi blocate daca standardele in domeniul statului de drept ale unei tari membre au fost criticate de Comisia Europeana.

Ungaria si Polonia, ambele tari fiind beneficiare ale unor sume importante din fondurile de coeziune ale UE, s-au confruntat in repetate randuri cu astfel de critici, aminteste Reuters.

"Trebuie analizat daca primirea de fonduri de coeziune ale UE poate fi conditionata de ralierea la norma fundamentala a principiilor de drept", se mentioneaza in propunerile citate.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO