Tara in care noul presedinte cere introducerea pedepsei cu moartea prin spanzurare. Pentru ce infractiuni s-ar putea aplica

Ultima actualizare: 19-05-2016 06:51
Manila - Shutterstock

Presedintele ales al Filipinelor, avocatul populist Rodrigo Duterte, a afirmat la sfarsitul saptamanii trecute ca intentioneaza sa restabileasca pedeapsa cu moartea si sa dea fortelor de ordine dreptul de "a trage pentru a omori", transmite AFP.

"Voi presa Congresul sa restabileasca pedeapsa cu moartea prin spanzurare", a declarat Rodrigo Duterte in cursul unei conferinte de presa, desfasurata in orasul Davao (sud).

Rodrigo Duterte, ales pe 9 mai cu un program populist si care si-a inmultit afirmatiile scandaloase, a mai anuntat ca va da politiei dreptul de "a trage pentru a omori" in cursul operatiunilor impotriva infractorilor si a celor care se opun cu violenta arestarilor, scrie Agerpres.

"Daca te impotrivesti, daca faci dovada de rezistenta violenta, ordinele mele pentru politie vor fi sa traga pentru a omori", a avertizat el.

Militari tragatori de elita vor fi mobilizati pentru a ucide criminali, a precizat viitorul sef al statului.

In varsta de 71 de ani, Rodrigo Duterte a mai spus ca doreste ca pedeapsa cu moartea, abolita in 2006 sub presedinta Gloria Arroyo, sa fie reintrodusa pentru infractiuni ca traficul de droguri, violul, crimele si jaful.

In cursul campaniei electorale, Rodrigo Duterte, care va depune juramantul pe 30 iunie pentru un mandat de sase ani, a promis sa elimine zeci de mii de infractori, motiv pentru care a provocat indignarea adversarilor sai, insa a atras voturile a zeci de milioane de filipinezi satui de criminalitate si coruptie.

El a afirmat chiar ca, daca vor muri 100.000 de persoane, corpurile lor vor fi aruncate in Golful Manila pentru a ingrasa pestii.

Rodrigo Duterte a subliniat ca respectarea legii nu mai este doar o "optiune" pentru filipinezi si ca vrea sa schimbe acest lucru, potrivit AFP.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO