Agonia unui elefant intins la pamant care plange, cu doar cateva ore inainte sa moara. Imaginea tragica a starnit revolta

Ultima actualizare: 19-05-2016 06:51
fildes elefant

O noua imagine tulburatoare straneste o avalansa de critici la adresa gradinilor zoologice, dupa ce un elefant din Indonezia a fost fotografiat plangand, cu cateva ore inainte sa moara.
 

Yani, un elefant de 34 de ani, s-a stins la gradina zoologica Bandung, din vesul Javei, in Indonezia. Cauzele mortii elefantului inca nu au fost stabilite, insa gradina zoologica a fost aspru criticata in trecut pentru ca nu are un medic veterinar permanent de mai bine de un an, scrie The Independent.

Cu cateva ore inainte sa moara, animalul a fost fotografiat cu lacrimi in ochi, intins la pamant. Imaginea dramatica a starnit revolta asociatiilor pentru protectia animalelor. "Este varful aisbergului", sustine Jakarta Animal Aid Network, care cere inasprirea controalelor la zoo.

Desi nu s-a demonstrat pana acum ca elefantii plang ca rezultat al unor emotii, corpul lor poate produce lacrimi. Yani facea parte dintr-o specie de elefanti pe cale de disparitie, din cauza braconajului si a defrisarilor masive ale habitatului lor natural.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO