Mexicanii umblă la ei cu telefoane false, pe care le dau hoților atunci când sunt jefuiți

22-05-2019 08:20

Jafurile armate au devenit atât de obișnuite la bordul autobuzelor din Mexico City, încât navetiștii au găsit o soluție neobișnuită.

Mulți cumpără telefoane mobile "false", pe care să le predea hoţilor în loc de smartphone-urile lor adevărate.

Metoda pe care mexicanii au găsit-o este pe cât de benefică pentru ei, pe atât de dezamăgitoare pentru tâlhari. Mobilele costă între 15 şi 25 de dolari şi sunt nişte falsuri sofisticate: au un ecran de pornire asemănător telefoanelor obişnuite, iar în interiorul lor există o bucată de metal, pentru a le da greutatea necesară. Localnicii au mai tot timpul la ei aceste obiecte-capcană pentru bandiții care atacă în mod regulat autobuzele din capitala mexicană.

În primele patru luni ale acestui an, în Mexico City au fost înregistrate, în medie, aproape 70 de furturi zilnic. Aproximativ două treimi din ele au avut drept victime pasagerii din autobuze, restul având loc asupra autovehiculelor oprite la semafor.

„Hoţii vin şi îşi spun: "Dă-mi telefonul tău mobil şi tot ce mai ai", iar oamenii ştiu că trebuie să le dea repede telefonul, în doar câteva secunde, aşa că le dau acest tip de telefon, iar hoţii nu îşi dau seama”, spune Axel, vânzător de telefoane mobile.

„Astfel de modele se vând aici de aproape 14 de ani, dar în general erau folosite doar pentru a fi expuse. Acum oamenii le cumpără pentru a-şi proteja propriile telefoane mobile”, spune Gloria, vânzătoare de telefoane mobile.

Guvernul mexican a lansat zilele aceasta un program prin care numeroşi poliţişti trebuie să fie prezenţi în mijloacele de transport în comun pentru a preveni jafurile. Cu toate acestea, unii locuitori rămân sceptici că ceva se va schimba.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: jaf, mexic, telefoane,


VIDEO PROTVPLUS.RO